Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

St. Weerdinge Valther Boys JO11-1 -HOC JO11-2

PRIMA SPELEND HOC TEN ONDER IN DOELPUNTRIJKE ‘HONDSRUGDERBY’

Zaterdagochtend om 9.00 uur mochten onze geelhemden naar Valthe voor de inhaalwedstrijd tegen de boys van Valthe en Weerdinge. Om 8.20 uur vertrok de HOC-karavaan richting het buurdorp. De technische staf op de fiets en de rest in de auto’s. Even leek de hardnekkige mist nog roet in het sportieve eten te gooien, maar gelukkig brak het zonnetje door en kon de wedstrijd gewoon doorgaan.

Floris-Jan en Steijn konden er deze ochtend helaas niet bij zijn en dus was Elmer als extra versterking mee zodat we toch een wissel hadden. Beide teams lieten meteen leuk combinatievoetbal zien. Jeen was goed op dreef aan de rechterkant en ook Jesper, Twan en Daan combineerden er lustig op los. De thuisploeg bleek alleen wat effectiever met de kansen om te gaan en na zo’n tien minuten hadden de watervlugge spitsen van Valthe en Weerdinge al drie keer het net achter onze doelvrouw Nikia laten bollen. Jesper deed bijna iets terug met een vlammend afstandsschot dat uiteenspatte op de vuisten van de Valther goalie. Even later kwamen de groenhemden zelfs op 4-0 na een ‘flipperkastgoal’. HOC bleef echter lekker voetballen en de meer dan verdiende goal bleef dan ook niet uit. Daan promoveerde een mislukt schot van Jesper tot doelpunt en maakte er zo 4-1 van. Vlak voor rust moest het solide verdedigingsduo Bram en Milan toch nog een tegendoelpuntje toestaan zodat we met een stand van 5-1 gingen rusten.

In de tweede helft begon HOC ijzersterk. Gelegenheidsspits Elmer kreeg een aantal mooie kansen en ook Bram was een paar keer dicht bij een HOC-treffer. Toch vielen de goals eerst weer aan de andere kant, want de thuisploeg bouwde de voorsprong enigszins geflatteerd uit naar 7-1. Daan maakte er met een fraaie schuiver 7-2 van en ook daarna waren er volop kansen voor HOC om de marge verder te verkleinen. Jesper, Elmer en Bram hadden het vizier echter net niet scherp genoeg staan. VWC counterde nog naar de 8-2, maar het slotakkoord was voor HOC dat via Elmer de 8-3 liet aantekenen. Uiteindelijk was het publiek van beide teams de grote winnaar, want beide ploegen lieten bij vlagen heel leuk en attractief voetbal zien. 

Zaterdag 7 april mag HOC het thuis weer proberen, want dan komt BBC JO11-1 om 10.00 uur op bezoek in Odoorn. Een nieuwe ronde, dus ook nieuwe kansen!