Ga naar de teampagina van HOC 3

Weerdinge 3-HOC 3

Na de jaarlijkse avond van club T-bone moest er weer gevoetbald worden. Om negen uur werden we verwacht op het Harm Kuiper sportpark om gezamenlijk richting Weerdinge te rijden.  De zomertijd ging weer in wat een uurtje minder slaap betekende, dit in combinatie met enige alcoholische versnaperingen werd voor een tweetal spelers fataal. De consequenties voor het niet komen opdagen zijn bekend dus de spelers zijn de rest van het team nog wat verschuldigd. Na enige hilariteit besloten we om met een twaalftal spelers richting Weerdinge te vertrekken, de nummer twee uit de competitie.  

Het fluitsignaal klonk in Weerdinge en met op de achtergrond ronkende crossmotoren kon de wedstrijd beginnen. De kat werd een beetje uit de boom gekeken en het voetbal kwam van beide kanten. Het spelen van de bal naar spelers met dezelfde kleur shirt lukte een stuk beter dan twee weken geleden en er werden hier en daar wat kansen gecreëerd. Erik a.k.a. Sleep kreeg de bal aangespeeld en kon zelf schieten. In plaats hiervan hield hij de bal even bij zich en speelde vervolgens Mart Eleveld aan die de 0-1 scoorde. In het andere goal werd Jasper ook een keer gepasseerd wat de stand op 1-1 brengt.  Met deze 1-1 stand gingen we met opgeheven hoofd de kleedkamer in om een kopje thee te nuttigen.

De tweede helft begon en we werden de eerste tien minuten een beetje overlopen wat wel vaker voorkomt. Uiteindelijk pakken we het ritme van de eerste helft weer op en beginnen weer een gelijkwaardige tegenstander te worden. De bal wordt ondertussen door een speler van ons over onze eigen achterlijn gewerkt, wat een corner voor Weerdinge betekend. Deze corner werd fantastisch afgemaakt door Mart die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakt. Helaas deze keer in eigen goal wat de stand op 2-1 brengt. Erik krijgt op het einde van de wedstrijd nog een aardige kans voor de 2-2, deze kans werd helaas niet benut.

Erg jammer dat we onszelf vandaag niet hebben beloond met één of drie punten. Het voetbal was daarentegen al aanzienlijk beter in vergelijking met de wedstrijd tegen Valthermond.

Jorn Eleveld