Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

SC Angelslo JO11-2 - HOC JO11-2

STRIJDEND HOC JO11-2 MOET ZEGE IN TWEEDE HELFT AAN ANGELSLO LATEN

Vorige week werd er vanwege de extreem lage gevoelstemperatuur niet gevoetbald door de JO11-pupillen, maar zaterdag 24 maart was het gelukkig perfect voetbalweer. HOC JO11-2 mocht op bezoek bij hun leeftijdsgenootjes van SC Angelslo die de eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks ook winnend hadden afgesloten. Op het kunstgras in Emmen ging HOC met een 1-0 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft maakte de thuisploeg er toch nog 4-1 van.

Daan was dit keer ook weer van de partij en dus reisden we met negen spelers af naar Emmen. Na een korte warming up waren we wel klaar voor de sportieve strijd en floot de scheids om 9.30 uur voor het begin van de wedstrijd. SC Angelslo begon sterk en HOC moest duidelijk even wennen aan het kunstgras. Milan en Floris-Jan haalden achterin heel wat ballen weg en doelvrouw Nikia had ook weer een paar mooie reddingen in huis. Langzaam maar zeker kwamen we wat beter in de wedstrijd. Spits Steijn en linkspoot Twan kregen een paar kleine kansjes en Jesper schoot nog een keer van afstand, maar mistte het doel op een meter. HOC werd echter steeds dreigender en nadat Daan al een paar keer op de keeper was gestuit, was rechtshalf Jeen er als de kippen bij om uit de rebound de 1-0 tegen de touwen te schieten! De thuisploeg liet het er niet bij zitten en probeerde nog voor rust de gelijkmaker te scoren. Via een corner waren ze ook heel dichtbij, maar Jesper bracht bij de tweede paal redding op de doellijn zodat we toch met een 1-0 voorsprong de rust in konden gaan.

 

In de tweede helft begon HOC weer zeer voortvarend. Onze geelhemden lieten soms mooi combinatiespel zien en na een slim steekballetje van Jesper stond Steijn opeens alleen voor de keeper. Zijn inzet had een beter lot verdiend, maar via de binnenkant van de paal schoot de bal het veld weer in. Aan de andere kant was het even later wel raak. Een van de behendige aanvallers van Angelslo was aan de aandacht van onze hechte defensie ontsnapt en maakte de 1-1. Niet veel later werd het zelfs 2-1 en moesten we dus opeens in de achtervolging. Bram kreeg nog een paar mogelijkheden op de 2-2, maar helaas voor ons viel de goal weer aan de verkeerde kant. Nikia pareerde nog wel het eerste schot, maar was kansloos op de tweede inzet. HOC bleef echter hard werken en had ook zeker nog een doelpuntje verdiend. Jesper joeg een vrije bal rakelings over de kruising en ook uiteen corner waren we dichtbij de aansluitingstreffer. Het mocht echter niet zo zijn. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-1, maar die goal was nog puur voor de statistieken. Volgende week zaterdag gaan we naar Weerdinge voor de enige echte derby tegen de boys uit Valthe en Weerdinge.