Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 - CEC JO11-2

HOC JO11-2 TOONT KARAKTER EN BUIGT 3-0 ACHTERSTAND OM IN WINST!

 

Na een lange winterstop mochten de geelhemden van JO11-2 zaterdag 10 maart eindelijk de wei weer in. De eerste pot was meteen thuis in Odoorn en wel tegen het tweede JO11-team van CEC uit Emmer Compascuum. Onze spelers kwamen wat aarzelend uit de startblokken, maar na een fantastische inhaalrace en 3-0 achterstand werd de wedstrijd alsnog heel knap met 4-3 gewonnen!

 

In het eerste kwartier leek de thuisploeg nog niet helemaal te zijn ontwaakt uit de sportieve winterslaap. De fysiek sterke jongens van CEC waren een stukje feller, lieten er geen gras over groeien en kwamen al snel op 1-0. Een daverende knal in de kruising betekende 2-0 en uit een corner kwam CEC zelfs op 3-0. Toen waren er amper tien minuten gespeeld. Gaandeweg de eerste helft begon HOC echter steeds beter te spelen. Steijn en Twan waren dichtbij een treffer en ook Milan liet zich voorin gelden. Na een mooie aanval was het Twan die met zijn linker de 3-1 scoorde en niet veel later was Jesper attent en zorgde met een slimme intikker voor de 3-2. Achterin hadden Milan, Floris Jan en Bram de zaakjes steeds beter op orde en tot de rust hield Nikia haar doel verder keurig schoon.

 

Na de ranja en tactische bespreking ging HOC verder waar het aan het eind van de eerste helft gebleven was. Milan bleef maar gaan en was vrijwel overal op het veld te vinden en ook rechtshalf Jeen schuwde de fysieke duels niet. Nadat Twan en Jesper al aan de gelijkmaker hadden geroken bekroonde Milan zijn geweldige pot met een mooie treffer: 3-3! De wedstrijd was nu weer helemaal open en HOC bleef het beste van het spel houden. Jesper kegelde een vrije trap op de paal en aan de andere kant bracht de lat redding voor onze geel-zwarten. Het kon nog alle kanten op. Vlak voor tijd kreeg HOC een vrije bal aan de rechterkant van het veld. Jesper aarzelde niet en ramde de bal vol in de bovenhoek: 4-3 voor HOC! In de slotfasewaren er nog een paar hachelijke momenten voor de goal van HOC, maar doelvrouw Nikia stond steeds paraat en kreeg in de ‘dying seconds’ nog een keer hulp van de dwarsligger. Na vijftig minuten enerverend voetbal floot de scheids af en was de eerste zege van de voorjaarscompetitie een feit!