Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 – HZVV JO11-8

MOOIE ZEGE VOOR HOC JO11-2 IN LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN 2017!

Een week na de zeer nipte en ietwat sneue 4-3 uitnederlaag bij De Weide in Hoogeveen kregen onze toppers zaterdag 2 december een andere ploeg uit Hoogeveen op bezoek. HZVV JO11-8 was op deze zeer koude decemberochtend afgereisd naar Oring voor de pot tegen onze helden. Ondanks de haast Siberische kou werd het een mooie en spannende wedstrijd voor het trouwe HOC-publiek waarin HOC JO11-2 aan het langste eind trok en de pot met 5-2 wist te winnen.

HOC kwam als een raket uit de startblokken. Wie twee minuutjes te laat naar sportpark Harm Kuiper was afgereisd had namelijk ook al twee fraaie goals van onze furieus gestarte geelhemden gemist. Na amper een minuut spelen opende Daan de score met een ferme pegel van afstand en niet veel later deed Jesper het nog eens dunnetjes over nadat hij de bal mooi vrij had gespeeld en verwoestend uithaalde met zijn gevreesde rechter. Een droomstart voor HOC en HZVV leek opeens wakker geschud, want ze zochten met goed voetbal het doel van Nikia op. Bram was deze ochtend gebombardeerd tot mandekker en de watervlugge spits van HZVV kreeg dan ook geen millimeter ruimte van de blonde HOC-verdediger. Daarachter bleek Milan zoals altijd weer een betrouwbaar slot op de deur. Het middenveld met Twan, Jesper en Jeen marcheerde ook prima en zorgde voor de nodige aanvoer voor onze zwervende spitsen Steijn en Daan. HOC kreeg kansen op de 3-0 en Floris Jan raakte zelfs de paal na een mooi schot met zijn rechter. Vlak voor rust werd het toch nog weer even spannend. HOC kreeg de bal niet weg voor het eigen doel en via de kluts verdween de bal pardoes achter goalie Nikia. Vlak daarna was het rust en konden we ons weer even opwarmen in de warme kleedkamer.

Na de ranja en koffie voor de technische staf floot scheidsrechter Sander voor het begin van de tweede helft. Die was nog maar net begonnen toen HOC een corner kreeg. Jesper nam plaats achter de bal en hij krulde de bal in één keer achter de goalie van HZVV: 3-1 voor HOC! HOC bleef goed voetballen al moest het wel alert blijven op de snelle uitbraken van HZVV. Enkele schoten van de gasten gingen maar rakelings naast ons doel en Nikia, Bram en Milan grepen een paar keer goed in. Halverwege de tweede helft zorgde Floris Jan ervoor dat de marge voor het eerst drie werd. Zijn lage inzet werd van richting veranderd waardoor de sluitpost van HZVV kansloos was. HZVV gaf echter niet op en bleef de aanval zoeken en hun inzet werd terecht beloond met de 4-2. Het slotakkoord was voor HOC, want vlak voor tijd maakte Jesper zijn derde en stond er na vijftig minuten vermakelijk en sportief voetbal 5-2 op het scorebord in Odoorn.

Zaterdagochtend 9 december mogen we om 9.00 uur nog een keer op bezoek bij Dalen/DSC JO11-2G en zit deze najaarscompetitie er ook al weer op en zoeken we een paar maandjes de warme zaal op.