HOC JO11-1 – Bargeres JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

HOC JO11-1 OP TITELKOERS NA VIJFDE COMPETITIEZEGE OP RIJ!

In een enerverende week waarin het ene voetbalwonder het andere opvolgde nam ook de competitie van de JO11-pupillen van HOC een wonderlijke wending. Twee weken geleden stonden we nog vijf punten achter op koploper Dalen/DSC, maar nu ziet de wereld er opeens heel anders uit. Omdat onze toppers zaterdag zelf met 5-2 wonnen van Bargeres en Dalen/DSC verrassend met 4-3 verloor van SVV’04 staat HOC JO11-1 nu bovenaan in de 2e klasse en hebben de geelhemden van toptrainster Andrea de titel voor het grijpen.

Eerder deze competitie werd het 4-4 in een kletsnat en waterkoud Bargeres. Dit keer waren de omstandigheden in Odoorn echter perfect en HOC zat er meteen weer goed bovenop. Het middenveld met Daan, Jesper en Danny had de zaakjes goed op orde en voorin zorgde spits Luna voor het nodige gevaar. Na een kleine vijf minuten kapte Jesper zijn tegenstander uit en schoot hij met zijn linker de bal fraai in de bovenhoek: 1-0 voor HOC. De thuisploeg kreeg meer kansen, maar de keeper van Bargeres stond een goede wedstrijd te keepen. Na de eerste time-out begon Bargeres beter te spelen en dat resulteerde in de 1-1 na een mooie aanval.

HOC had het even lastig, maar de boys & girls lieten in de tweede helft zien dat ze uit het juiste voetbalhout zijn gesneden. De verdediging met Bram, Jeen en Pascal hield de rappe aanvallers van Bargeres goed in bedwang en goalie Nikia had dan ook vrij weinig te doen. Aan de andere kant was het een stuk drukker, want HOC ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Sem, Luna, Jesper en Daan waren er dicht bij, maar het was uiteindelijk Danny die vlak voor de tweede time-out uit een rebound de verlossende 2-1 tegen de touwen knalde. Ook in het laatste kwart van deze wedstrijd was het veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van Bargeres. De 3-1 wilde echter niet vallen en uit het niets knalden de gasten nog een keer op de lat en zo’n vijf minuten voor tijd kregen ze een corner waaruit een van de spelers knap de 2-2 achter Nikia kopte.

Onze toppers bleken echter allerminst aangeslagen en gingen meteen weer vol op jacht naar een nieuwe voorsprong. Jesper kreeg de bal voor zijn rechter, had een gaatje en van zo’n twintig meter haalde hij verwoestend uit en zag de bal in het kruis verdwijnen: 3-2 voor HOC! Daarna ging het opeens snel: na een fraaie aanval over meerdere schijven gleed Daan de 4-2 binnen achter de keeper van Bargeres en uit een corner kopte Danny ook nog de 5-2 binnen. Wat een slotfase!

Zaterdag 18 mei gaan we om 9.00 uur op bezoek bij SVV’04 in Schoonebeek. Nog een keertje de mouwen opstropen en winnen en we zijn alsnog kampioen in de 2e klasse. We gaan er weer vol voor en support is uiteraard van harte welkom.