Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

De Weide JO11-5 – HOC JO11-2

TOPPERS VAN HOC JO11-2 DICHT BIJ STUNTJE IN IJZIG KOUD HOOGEVEEN

Zaterdagochtend 25 november was het al weer vroeg dag voor de toppers van JO11-2. Om 9.00 uur stond de wedstrijd tegen De Weide JO11-5 in Hoogeveen namelijk al op het programma. Het was rond het vriespunt toen we om iets na achten vanuit Odoorn vertrokken. Onderweg verfraaiden enkele ‘witte wieven’ boven de Drentse velden de vroege autorit naar Hoogeveen.

Na een korte, maar pittige warming up en het gebruikelijke afronden op het doel van Nikia waren onze stoere bikkels er wel klaar voor. Terwijl de rijp nog op het kunstgras stond van veld 1 floot de scheidsrechter om klokslag 9.00 uur voor het begin van de wedstrijd. HOC zat er meteen goed in en zette de nummer zes van de ranglijst goed vast. Het veld bleek nog wel spekglad en de bal schoot dan ook vaak door. Maar onze boys en doelvrouw waren hier snel aan gewend en na een snelle combinatie door het midden punterde Jesper vakkundig de 1-0 voor HOC binnen. De Weide kwam er in het eerste kwartier nauwelijks aan te pas. Onze geelhemden hadden de zaakjes goed op orde en Floris Jan en Milan gaven de voorwaartsen van De Weide geen kans om te scoren. Aan de andere kant mocht HOC een van de vele corners nemen. Jesper zag Jeen vrij staan en die nam de bal in een keer heerlijk op zijn pantoffel: 2-0 voor HOC! Daan, Steijn en Twan waren voorin ook gevaarlijk en een paar keer dicht bij de 3-0. Vlak voor rust glipte er toch nog een keer een speler van De Weide door de hechte HOC-defensie zodat we met een 2-1 voorsprong de warme kleedkamer weer even konden opzoeken.

Nadat de tenen weer wat waren ontdooid mocht De Weide aftrappen voor de tweede helft. Voordat deze goed en wel begonnen was, moesten we helaas de gelijkmaker al slikken. HOC kreeg de bal niet weg uit de eigen doelmond en De Weide maakte er zo al snel 2-2 van. Daarna golfde het spel op en neer. Bram was achterin weer lekker bezig en haalde heel wat angels uit de aanvallen van groen-witten. Jeen kwam een paar keer sterk door op rechts en bediende spits Steijn op maat, maar de goalie van De Weide greep goed in. Aan de andere kant kwamen we zelf ook een paar keer goed weg, omdat de voorwaartsen van de thuisploeg het vizier vaak wat te hoog hadden staan. Een paar poeiers van hun zeilden dan ook over de dwarslat boven Nikia. Onze geelhemden bleven strijden voor elke bal en de beloning volgde al snel. Goaltjesdief Daan stond weer eens op de goede plek en prikte bekwaam de 3-2 achter de doelman van De Weide. Een echte spitsengoal en een stunt hing in de lucht. De druk van De Weide nam echter toe, maar Nikia en haar defensie wilden van geen wijken weten. Toch viel de 3-3 na een scrimmage voor ons doel waarbij het er overigens op leek dat er daarvoor een overtreding was gemaakt op Bram. HOC ging niet bij de pakken neerzitten en zocht meteen weer de aanval. We kregen kleine kansjes op de 4-3 en het was daarom ook wel een tikkeltje sneu dat we in de allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog de 4-3 om de oren kregen. Meteen daarna floot de scheids ook voor het eindsignaal en stonden we toch nog met lege handen. Maar wat een geweldige pot was het ook deze zaterdag weer, het trouwe HOC-publiek heeft ook op deze frisse zaterdagochtend opnieuw van jullie spel en inzet genoten!