Ga naar de teampagina van HOC JO11-1

vv Emmen JO11-4 - HOC JO11-1

Zaterdag 18 november 2017

Vandaag op het programma de wedstrijd tussen  vv Emmen en HOC.

Eerder deze week werd mij al duidelijk dat we de E4 van Emmen zeker niet mochten onderschatten, volgens kenners ( denk ik ) was de E4 van Emmen beter dan E3. Er stond HOC dus wat te wachten.

Pascal beginnen deze ochtend op de denkbeeldige bank, Elmer staat in het doel en de rest op het veld,maar vraag me niet waar want zo ver gaat mijn voetbalverstand niet.

Iets na half 10 gaat de wedstrijd van start en begint al gelijk veelbelovend. Na amper 1 minuut krijgt Danny al een eerste kans ,maar het zou natuurlijk iets te mooi zijn als dit al gelijk het eerste doelpunt zou zijn. Dit gebeurde dan ook net niet.

In de eerste vijf minuten werd al wel vrij duidelijk hoe de rest van de wedstrijd er uit zou gaan zien.

Vol gas ,veel kansen ,balbezit is bij HOC.

Aan de kant van Emmen staan meer coaches langs de lijn dan spelers in het veld.

Hoewel onze jongens meer aan de bal zijn is Emmen wel gevaarlijk als ze de bal eenmaal hebben. Elmer hoeft zich dan ook niet te vervelen maar hij houd zijn doel prima schoon.

Maar ook de keeper van Emmen is niet van plan om cadeautjes uit te gaan delen.

Al met al een spannende eerste helft waarin goed samengewerkt word en  er kansen genoeg zijn maar waar net niet gescoord word.

Uiteen van de talrijke corners weet Hidde uiteindelijk de 0-1 te maken. Vlak voor rust nog een keer maar nu was de keeper er op voorbereid en is de stand bij rust 0-1.

Na de ranja op het veld begint de tweede helft vergelijkbaar met de eerstemaar Emmen is niet van plan om te verliezen en word behoorlijk fel,ook schuwen ze een overtreding niet. Helaas hebben ze het gemunt op onze kleinste van het stel want Pascal word tot twee keer toe gemeen onderuit gehaald. Gelukkig ziet de scheids het ook en handelt correct.

Misschien mede hierdoor verliest HOC een beetje de vechtlust en hier maakt Emmen handig gebruik van door de gelijkmaker te scoren.

HOC is gewaarschuwd en gaat voor de 1-2 maar het lukt ze niet om hun kansen maximaal te benuttenen te scoren. Bij Emmen lukt het nog wel een keer en nu is de stand ineens 2-1.

HOC zet nog een keer alles op alles maar kan niet voorkomen dat ze deze enerverende ," het kan alle kanten op " wedstrijd net niet winnen.

Onze kanjers hebben er zeker voor geknokt en had net zo goed kunnen eindigen in 1-2 of gelijkspel.