HOC JO11-1 – Dalen-DSC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

JO11-TOPPERS VAN HOC BINDEN OOK KOPLOPER AAN DE ZEGEKAR

Na drie weken zonder competitievoetbal mochten de voetbaltoppers van JO11-1 zaterdag 4 mei eindelijk weer aan de bak. In Odoorn kreeg HOC hoog bezoek van koploper Dalen/DSC JO11-1 dat bij winst op HOC zelfs kampioen zou zijn. Zover kwam het echter niet, want de thuisploeg kwam als een raket uit de startblokken en gaf een vroege voorsprong niet meer uit handen. De geel-zwarten trakteerden de sportieve bezoekers op een 4-1 nederlaag en houden daarmee de hoop op het kampioenschap levend.

HOC leek de drie weken rust in het begin het beste te hebben verteerd, want de geelhemden begonnen ijzersterk aan het duel. De defensie van de rood-witten werd meteen onder druk gezet en dat resulteerde al snel in een aantal mooie kansen. Nadat Daan en Danny de keeper van Dalen al een keer getest hadden was het spits Sem die met een pegel in de bovenhoek de 1-0 op het bord zette. Niet veel later tekende Daan voor de 2-0. Zijn lage schuiver met links was de goalie van de gasten te machtig. Dalen beet echter ook van zich af, maar de achterhoede van HOC met goalie Nikia, laatste man Bram en de backs Jeen en Pascal was deze ochtend in topvorm. Zelfs de ‘Miedema van Dalen’ kwam er bijna niet doorheen. Na de eerste time-out maaakte Pascal er met een afstandsschot zelfs 3-0 van, dus Dalen moest nu vol op de aanval spelen. Een vlammend schot spatte uiteen op de lat boven Nikia, maar even later scoorde Dalen toch de 3-1 na een mooi uitgespeelde aanval. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de ranja kreeg Dalen meteen een paar goede kansen op de aansluitingstreffer, maar steeds zat er een voetje van Jeen, Jesper of Bram tussen. En anders was er altijd nog onze keepster Nikia, die weer een paar mooie reddingen in petto had. Ook HOC kreeg een aantal grote kansen om de score verder uit te bouwen. Na een lange rush van Pascal belandde zijn voorzet via een speler van Dalen op de paal en ook spits Luna was een paar keer dicht bij een treffer. Dalen leefde nog, maar niet veel later viel alsnog de 4-1. Na goed doorzetten van Jesper en Danny wist Jeen de bal het verlossende tikje te geven en was de winst binnen. Dalen raakte nog wel een keer de paal, maar aan de stand veranderde niets meer. Zo boekte HOC JO11-1 al weer de vierde zege op rij en hijgt het koploper Dalen steeds meer in de nek. Nog twee keer winnen en wie weet …