Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 GERMANICUS-CSVC JO11-2G

GEELHEMDEN VAN JO11-2 SCHOTELEN HOC-PUBLIEK WEER EEN PRACHTPOT VOOR

Onze voetbalboys en -dame hebben zich zaterdagochtend in Odoorn weer van hun beste kant laten zien. Het trouwe HOC-publiek kreeg een mooie en spannende wedstrijd te zien waarin beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren. HOC ging met een 1-0 voorsprong de rust in, maar de gasten uit Coevorden gingen er, ondanks een ware kansenregen van HOC, toch met de zege vandoor.

Bram was niet fit en kon er helaas niet bij zijn deze ochtend, dus moesten de resterende acht spelers de klus zien te klaren. Twan begon dit keer in de spits en Daan verhuisde naar het middenveld. Twan was meteen lekker bezig voorin en had een paar mooie acties in huis. Het middenveld met Daan, Jesper en Jeen was ook goed op dreef en liet zich niet aftroeven door de fysiek sterke jongens en dame uit Coevorden. Met mooi combinatievoetbal werden er al snel wat kansjes gecreëerd, maar de goalie van de bezoekers verdedigde zijn doel goed. Ook onze goalie was overigens weer in prima vorm, want ook Nikia had een paar mooie safes in huis op de harde schoten van de boys uit de Ganzenstad. Milan, Steijn en Floris Jan hadden de zaakjes achterin ook weer prima op orde. Gaandeweg de eerste helft werd HOC steeds gevaarlijker en een goal kon haast niet uitblijven. Na een mooie aanval kwam Twan alleen voor de keeper en zijn afronding met links mocht er zijn: 1-0 voor HOC! Daarna ging HOC sterk door. Jeen pakte de nodige ballen af op het middenveld en Jesper was dicht bij de 2-0 met een poeier van afstand. Even later had ook Daan de 2-0 op de schoen, maar zijn inzet belandde helaas net op de paal. Aan de andere kant bleef het opletten geblazen, maar de verdediging van HOC was goed bij de les en Nikia hield haar doel knap schoon zodat we met een 1-0 voorsprong aan de ranja konden.

In de tweede helft begonnen de gasten sterk. HOC werd onder druk gezet en met een lage schuiver maakten de oranje-zwarten al vroeg de gelijkmaker. Hier had zelfs onze doelvrouw Nikia geen antwoord op. Maar HOC stroopte de mouwen weer op en ging vol enthousiasme en inzet op zoek naar een nieuwe voorsprong. Milan had een paar mooie rushes langs de zijlijn en ook Twan bleef gevaarlijk in onze punt van de aanval. Toch viel de goal aan de voor ons verkeerde kant. In een uiterste poging om een slippertje in onze defensie te herstellen hobbelde de bal via een been van HOC en de paal in het doel. Maar ook nu liet HOC zich niet kennen en ging het verder waar het daarvoor gebleven was. Met goed voetbal werd de tegenstander onder druk gezet en de ene na de andere corner volgde. Eentje spatte uiteen op de lat en na een onvervalste scrimmage had Twan had de 2-2 op zijn schoen, maar zijn vlammende schot smoorde in een woud van benen in de doelmond van de gasten. Vlak voor tijd kreeg Daan nog een grote kans, maar ook hij kon het net niet laten bollen. De meer dan verdiende gelijkmaker wilde er deze ochtend simpelweg niet in. Het team mag echter trots zijn op zichzelf, want ze hebben weer een geweldige wedstrijd gespeeld!