Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

SJO WNBC 09 JO11-1G - HOC JO11-2

TOPPERS VAN JO11-2 TROTSEREN WATERKOU EN PAKKEN DIK VERDIEND PUNT!

Een week na de ruime uitnederlaag bij het ijzersterke Elim mochten onze geelhemden zaterdagochtend 11 november aantreden tegen WNBC JO11-1. Dit keer waren Jesper en Milan ook weer van de partij en dus vertrokken we rond half 10 in de ochtend op volle oorlogssterkte vanuit Odoorn richting het sportcomplex van Nieuw Balinge. Het was echt ‘thermoweer’, de thermometer haalde amper de vijf graden en het was ronduit kil langs de velden op de ‘Drentse Hooglanden’. Gelukkig vergoedde de inzet en het voetbal van beide jeugdteams weer veel en stond er na vijftig minuten boeiend voetbal 2-2 op het scorebord.

De thuisploeg wachtte na vijf competitiewedstrijden nog steeds op de eerste punten, maar liet zien dat ze wel degelijk kon voetballen. Onze jongens moesten in de beginfase nog een beetje wakker worden, maar Nikia was gelukkig meteen bij de les en verdedigde haar doel met verve. Het middenveld van HOC kwam na een paar minuten aardig op stoom en spits Steijn en linkspoot Twan kregen een paar kleine kansjes. Achterin stond het duo Floris Jan en Bram weer goed te verdedigen en WNBC kwam er niet door. HOC had een veldoverwicht en het wachten was op de 0-1. Toch viel de goal aan de andere kant. Bij een corner van de thuisclub werd de kleinste man van het veld door HOC over het hoofd gezien en hij schoot meteen met scherp. We moesten dus opeens op jacht naar de gelijkmaker en HOC maakte daar geen half werk van. Jesper en Jeen namen het heft in handen op het middenveld en na een mooie combinatie met Daan maakte Jesper met een droge knal de dik verdiende 1-1! Niet veel later was het ook al weer rust en dus tijd voor een drinkpauze op het veld en de nodige tactische aanwijzingen voor de tweede helft.

Milan verhuisde naar de rechterkant van het middenveld en die zet pakte meteen goed uit. Hij mocht zomaar opstomen aan de rechterkant en verraste de goalie van WNBC na amper een minuut spelen met een lage schuiver in de verre hoek. Een ware droomstart dus voor de geel-zwarten in de tweede helft! Bram was ook goed bezig in de punt van de HOC-aanval en kreeg een paar mooie kansen om de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Maar steeds zat er een voetje of handje van WNBC tussen. Aan de andere kant bleef WNBC ook gevaarlijk vanuit de counter. Nikia had weer een paar coole reddingen in huis en Floris Jan stond samen met Steijn ook een dijk van een wedstrijd te spelen achterin. Ondertussen was het opgehouden met zachtjes regenen en de meeste jeugdspelers snakten zienderogen naar die heerlijk warme douche na de wedstrijd. HOC bleef goed spelen en kansen creëren, maar vlak voor tijd moest Nikia toch nog een keer capituleren. Na een strakke voorzet van WNBC kreeg Floris Jan de bal verkeerd op zijn schoen. Wat een pech voor hem en HOC, maar ook dat hoort soms bij voetbal. Daarna kregen beide teams nog de kans om met de volle winst aan de haal te gaan, maar beide sluitposten hielden hun doel schoon zodat de eindstand van deze onderhoudende en zeer sportieve wedstrijd 2-2 werd. Op naar volgende week, dan spelen we weer thuis in Odoorn en wel tegen Germanicus/CSVC JO11-2G uit Coevorden.