Ga naar de teampagina van HOC VR1

HOC VR 1 – FC Klazienaveen VR 1 

Onze dames starten de wedstrijd sterk en voeren de verdedigingstaken goed uit. De eerste goede kans is van Chantal welke in de handen van de keeper eindigt. Een corner genomen door Chantal komt niet voor de goal en belandt weer bij Chantal. Ze geeft opnieuw voor, waarna de bal bij Leo belandt, maar helaas staat Leo buitenspel. Een vrije bal voor ons. Chantal krijgt de bal weer mooi voor de goal, maar helaas kan Mandy er net niet bij. Via de rechterkant vervolgens een mooie actie. Chantal speelt de bal op Mandy. Die neemt hem aan op de borst en maakt een volley waaruit de 1-0 gescoord wordt. Mooi samenspel tussen Kim, Kelly en Linet en José, Kelly en Linet (voetballesje gehad van Germanicus?!).

Een hoge bal voor Klazienaveen richting ons doel in Lia haar handen. Mandy weet daarna vanuit HOC een schot op doel te doen, maar net naast. Voorzet van Leo op Kim, welke de bal in de handen van de keeper kopt. Wij verstoren het spel van Klazienaveen, wat frustraties oplevert bij de tegenstander. Dit zorgt voor balverlies bij Klazienaveen. Dat vinden wij niet erg. Eigenlijk spelen we de eerste helft heel sterk en vooral op de helft van Klazienaveen. De eerste wissel vindt plaats: Linet eruit, Andrea erin. Meteen een mooie aanval via Mandy en Andrea opgebouwd en mondt uit in een corner. Daar komt bijna nog een doelpunt uit! Eenmaal breekt Klazienaveen gevaarlijk door, waarna een corner volgt. Verder in de eerste helft is de tegenstander niet gevaarlijk voor ons.

RUST

De tweede helft start in het voordeel van Klazienaveen. Meteen mogen ze een corner nemen. Mandy weet haar voet tegen de bal te krijgen en werkt deze bij ons doel weg. HOC gaat in de aanval, de bal gaat uit. Wij gooien in, de bal komt bij Mandy, ze schiet helaas naast. Over en weer mogelijkheden, maar Klazienaveen mag de eerstvolgende corner nemen door gerommel achterin bij ons. Vervolgens komt de bal op de helft van Klazienaveen terecht waar een overtreding gemaakt wordt op ons en we een vrije bal krijgen. Kelly neemt de bal, maar deze belandt naast het doel. Dan komt Manon opeens pijlsnel door via de linkerkant, maar ze kan de bal net niet ver genoeg krijgen, zodat Leo hem mee kan nemen. Leo krijgt snel na dit moment een mooie kans om op doel te schieten, alleen pakt de keeper de bal. Een klein pauzemoment, doordat Mandy verzorging nodig heeft. Rianne loopt ondertussen warm. Ineens vanuit het niets, lijkt, een enorm schot van Klazienaveen welke voor een gelijkstand zorgt. Rianne mag na het warmlopen erin, Rieneke eruit. Klazienaveen heeft meteen een ingooimoment. Daarna volgt al snel weer een corner voor Klazienaveen. Vlak daarna maken wij buitenspel. Ons spel van de eerste helft wordt niet meer gespeeld. Er heerst chaos en we zakken in. Wat wij niet genoeg in de eerste helft gedaan hebben bij Klazienaveen, doen ze nu wel bij ons: profiteren van de fouten van de tegenpartij. Door een goede voorzet weet Klazienaveen de 1-2 te scoren. Wij proberen nog weer een aanval op te bouwen, Manon kan nog een kans creëeren maar helaas mis. Nog een laatste wissel: Leo eruit, Linet erin. Weer Manon die de bal toch nog voorkrijgt, maar ze gaan er maar niet in. Klazienaveen weet uit de eerstvolgende voorzet het spel weer gevaarlijk te maken. Wij kunnen dat ook en vechten als leeuwen. Mandy weet nog twee keer de bal op doel te schieten en ook Kim doet nog een poging. Lia weet de bal nog eenmaal uit het doel te houden, maar het mag niet meer baten. Iedereen is gefrustreerd. Daarbovenop weet de coach van Klazienaveen nog even een foute opmerking te maken, waarop zelfs het publiek van HOC behoorlijk reageert. Het voegt niets toe. We moeten het verlies van vandaag accepteren, maar het was zeker niet nodig geweest. Zonde. Aan inzet en vechtlust was er geen gebrek. Op naar de volgende wedstrijd!

De dames van HOC VR1