Ga naar de teampagina van HOC 1

HOC 1 blijft in kop meedoen na winst op Bargeres

Waar publiek en technische staf hoopten op een wervelende show, besloot de spelersgroep de wedstrijd tegen Bargeres zakelijk af te doen. In beide helften werd een goal gemaakt en daarbij geen noemenswaardige kans weggegeven. Eindstand 2-0. 

Al voordat we aan de wedstrijd begonnen moest trainer J. Spiegelaar een teleurstelling verwerken.
Publiekslieveling en weerspiegel qua wedstrijdopvatting van menig supporter, Mike Warmelts alias “Mikey Warmlopen”, moest zich wegens een knieblessure afmelden. Gelukkig is onze selectie momenteel net groot genoeg waardoor we met Robin van der Laan als vervanger geen mindere basiself hebben.  

Ranglijsttechnisch gezien zou een voetbalshow op zijn plaats zijn, waarbij vv HOC al een aantal jaren in de steigers staat heeft de club uit Emmen het momenteel moeilijk. Vooraf aan de wedstrijd was het namelijk de nummer 3 tegen de nummer laatst. Dit was in het voetbal dan ook zeker zichtbaar. HOC heeft over de gehele wedstrijd gezien ongeveer 80% balbezit, en Bargeres concentreert zich veelal op verdedigen.  Helaas bracht het vele balbezit aan onze zijde niet het gewenste resultaat voor de supporters om ze te laten smullen van ons voetbalspel. Veld en tegenstander speelt in deze wedstrijd  mee, alleen met dit spelersmateriaal moeten we een betere prestatie neer kunnen zetten. De keuzes  waren over het algemeen ongelukkig waardoor we weinig kansen creëerden. Toch heerst er in de spelersgroep doorgaans geen onrust. We kunnen leunen op een sterke verdediging. HOC, de muur van Kanaalstreek, worden we namelijk genoemd. En in deze wedstrijd gaan de credits uit naar Stan Hiemstra. Stan werd dan ook na afloop van de wedstrijd gekroond als MOTM. Hij schakelde de 2,10 meter lange uithangbord van menig Barbier keurig uit en bleef daarbij voetballend ook op de been. 

Na een aantal speldenprikjes richting de goal van Bargeres konden we in de 38’ minuut eindelijk juichen. Jelle Siekman werd in de hoek van de zestien vrij gespeeld, met zijn harde schot was hij de keeper bijna de baas. De keeper keerde nog het schot alleen kon hij hem niet juist verwerken, gelukkig stond Gerben Beek op de goede plaats en ronde koelbloedig af. Dik verdiend stond de 1-0 op het scorebord, waarna we al vrij gauw de kleedkamer konden opzoeken voor de rust.  

Na rust was het spelbeeld niet anders, Bargeres kon geen potten breken in de omschakeling en wij konden de defensie niet stuk spelen. Met de les van de wedstrijd tegen Sweel, waarbij we uit het niets 2 goals tegen kregen, bleef concentratie op zijn plaats. In zo’n wedstrijd is het dan ook fijn dat we met persoonlijke kwaliteiten ook een goal kunnen maken. Een goede verovering van Stan Hiemstra wordt ook nog eens gepromoveerd tot assist. Want Jelle Siekman krijgt hierdoor enigszins uit het niets de bal. Kapt zijn tegenstander uit, trekt naar binnen en schiet zijn 72e  competitie doelpunt in zijn carrière knap binnen. 2-0. 

Daarbij ben ik van mening dat er genoeg over de wedstrijd is geschreven. Na afloop wordt er in de kantine met de vele toeschouwers gesproken over de wedstrijd, de meningen lopen niet ver uit een. Niet erg goed, wel 3 punten. Wederom kunnen we als club genieten van een goede start van de competitie, na 7 speelrondes staan we op een keurig 2e plaats met 1 punt achterstand op WKE’16. 
Donderdag wordt er in de bekerwedstrijd gespeeld tegen 2e klasser Gomos, met de steun van onze supporters zullen we bezien of we ons kunnen meten met deze club. 

CR(emers)7

Foto's gemaakt door Hilde van der Laan.