Ga naar de teampagina van HOC 1

Witteveense Boys 1- HOC 1

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Witteveense Boys op het programma. Wij reden met één doel naar Witteveen, de drie punten pakken.

Na een warming up in de regen kregen wij van Jans de opdracht mee om nu toch eens de eerste 15 minuten er direct fel op te zitten. Dit ontbrak namelijk nog tijdens de voorgaande wedstrijden. 
De scheidsrechter floot voor de start van de wedstrijd en wij begonnen goed op het kunstgras in Witteveen. Al snel was het duidelijk waaroor we waren gekomen en dit leverde een aantal kansen op. 

De beste kans voor rust was voor de thuisclub. Marnik speelde een bal verkeerd en kwam oog-in-oog te staan met de spits van Witteveen, gelukkig herstelde hij zijn fout en kwam er geen doelpunt. Vlak voor rust kwamen wij alsnog verdiend op voorsprong. Sander speelde met een mooie pass Paul Kamphuis vrij, die op zijn beurt de bal goed neerlegde voor Mark van Bergen: 0-1.

Na de rust kwamen wij al snel op 0-2 via Kamphuis en leek de wedstrijd gespeeld. Echter was het niet veel later de thuisploeg dat uit het niets de aansluitingstreffer maakte, na slecht uitverdedigen. Drie minuten was de marge alweer hersteld. Sander was nu zelf het eindstation na een goede aanval: 1-3.

Het geloof was hierna verdwenen bij Witteveense Boys, waardoor wij steeds verder uit konden lopen. Sander Marissen maakte zijn tweede en ook Gertjan Spijker pikte een doelpuntje mee. Eindstand: 1-5. Hiermee staan wij op plaats drie, met 12 punten uit vijf wedstrijden. Een goede start, die komende zondag een vervolg moet krijgen tegen hekkensluiter Bargeres. Dan rest mij nog de supporters te bedanken.


Mike Warmelts