Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 – HOOGEVEEN JO11-3

HOC JO11-2 TRAKTEERT ZICHZELF OP EERSTE SEIZOENSZEGE EN KLOPT KOPLOPER!

Tot nu toe wilde het steeds net niet lukken voor onze geelhemden, maar zaterdagochtend 28 oktober in Odoorn was het dan toch eindelijk raak voor de JO11-2 van HOC. Het ietwat gehavende Hoogeveen JO11-3, tot zaterdag nog ongeslagen aan kop, werd door een prima combinerend HOC bij tijd en wijle zoek gespeeld en op een toch wel enigszins verrassende 6-0 nederlaag getrakteerd.

Hoogeveen JO11-3 kon op het laatste moment niet in de allersterkste opstelling aantreden in Odoorn, maar de medekoploper had tot nu toe wel alle vier competitiewedstrijden overtuigend gewonnen. HOC trok zich daar echter weinig van aan en begon sprankelend en met veel energie aan het vijfde duel van de najaarscompetitie. De fysiek sterke boys uit Hoogeveen maakten meteen kennis met het snelle ‘tikkietakkie-voetbal’ van HOC en kwamen in de beginfase een paar keer goed weg bij mooie doelkansen voor Daan en Jesper. Aan de andere kant was doelvrouw Nikia uitstekend op dreef. De defensie met Milan en Bram stond ook als een huis zodat Hoogeveen vooral gevaarlijk was met vrije trappen en corners. De 1-0 voor HOC kon echter niet uitblijven en wie anders dan goaltjesdief Daan maakte hem. Twan had een paar mooie acties op links en ook Floris Jan en Jeen waren goed bezig aan de rechterkant. Niet veel later viel ook de 2-0 en weer was het Daan die de trekker overhaalde. Een stunt leek in de maak, maar Hoogeveen bleef hard werken om nog voor rust de aansluitingstreffer te maken. Nikia had een paar mooie reddingen in petto en hiel haar doel knap schoon. Het spel golfde op en neer en Steijn kreeg een paar mooie kansen om de score op te voeren. Maar ook de doelman van Hoogeveen stond vaak op de juiste plek en verrichtte een paar mooie reddingen. Beide teams kregen daarna nog een paar kansjes, maar het bleef bij 2-0 in de eerste helft.

Na de ranja zette de lijstaanvoerder nog een keer aan. De blauw-witten waren een paar keer dicht bij de 2-1, maar Nikia wist deze ochtend van geen wijken en had nog een geweldige save in huis. Milan en Bram stonden hun mannetje en voorin bleven Daan en Twan levensgevaarlijk. Eerstgenoemde maakte er met een bekeken schot 3-0 van en even later werd de opstomende Jeen onreglementair gevloerd. Jesper nam plaats achter de bal en zag hoe zijn vrije trap iedereen passeerde en pardoes in de verre hoek plofte: 4-0 voor HOC! Het verzet bij de dapper strijdende Hoogeveners bleek hiermee defintief gebroken. Daan tekende nog voor de 5-0 en vlak voor tijd maakte Jesper zelfs het halve dozijn vol zodat de eerste zege van dit voetbalseizoen een feit was. Geweldig gespeeld jongens!