Ga naar de teampagina van

SJS JO11-2 - HOC JO11-3

Zaterdagochtend 28 oktober, met een frisse wind en 7 gemotiveerde spelers vertrokken we naar Stadskanaal. We moesten de klus zien te klaren zonder de snelheid en doelgerichtheid van onze topscorer Luna, zonder het doorzettingsvermogen en het voetbalgogme van Melanie en zonder de robuustheid en brute kracht van John.

Het is 9 uur als het fluitsignaal van de scheidrechter voor het eerst klinkt. We gaan goed van start, alleen valt het eerste doelpunt in het verkeerde doel. Een onhoudbare pegel van de tegenpartij belandde achter onze doelman in het net (1-0). Tijn die regelmatig op miraculeuze wijze schoten van de tegenstander stopt, had hier geen antwoord op.

Qua spel gaat het redelijk gelijk op en zijn beide teams aan elkaar gewaagd, alleen valt het tweede tegendoelpunt niet veel later. Een volley van de tegenstander belandde hard en hoog in het net (2-0).

Verdedigend schakelden we een tandje bij en de 2-0 blijft enige tijd op het scorebord staan.
Thijs, Raoul en Marlijn staan hun “mannetje” en menig aanval wordt in de kiem gesmoord.
Sem overbrugd met de bal aan de voet vele (kilo)meters en verricht veel arbeid.
Het lukt helaas te weinig om snel uit te breken en onze aanvallers in stelling te brengen. Deze aanvallers hadden het overigens ook druk genoeg met (mee)verdedigen. Er werd echt als een team verdedigd. De snelheid en geraffineerdheid van Jasper en koelbloedigheid van Ruben bleven hierdoor echter veelal onbenut. De frisse tegenwind speelde hierbij zeker ook niet in ons voordeel.

Uiteindelijk zorgden enkele rake schoten van de tegenpartij voor de ruststand (7-0).

Na de ranja en motiverende instructies van onze leider begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft helaas niet veel. Het was vooral veel verdedigen en aanvallende acties en doelrijpe kansen voor HOC waren schaars. De vermoeidheid begon toe te slaan.

Het was ondertussen 12-0. De tegenstander werd enigszins overmoedig.

De verslapping bij de tegenstander werd diep in de tweede helft genadeloos door HOC afgestraft.
Het begon met een snelle uitbraak over rechts via Thijs, waarbij de bal op een presenteerblaadje werd afgeleverd bij Ruben. Oog in oog met de keeper bleef Ruben opvallend koel en met een bekeken schot werd de bal langs de keeper in het doel geschoten (12-1).

Een laatste doelpunt van SJS zorgde uiteindelijk voor de ietwat geflatteerde 13-1 eindstand.

De afsluitende penalty reeks ging gelijk op.

Jasper en zijn vader