HOC JO11-1 – NWVV-TITAN JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

GEELHEMDEN HOC KLOPPEN TRICOLORES IN ZONOVERGOTEN ODOORN

Een week eerder was het kil en waaiden we nog bijna van het veld af, maar op zaterdagaochtend 16 februari was het fantastisch voetbalweer met een zonnetje. In Odoorn stond voor ons al weer de tweede pot uit de voorjaarscompetitie op de rol. Veel supporters van zowel HOC als NWVV/Titan hadden de weg naar sportpark Harm Kuiper gevonden en zagen dat HOC JO11-1 na 60 minuten meespelend voetbal met 6-3 aan het langste eind trok.

We begonnen met Nikia, Bram, Tijn, Pascal, Daan, Marijn, Jesper en Sem aan het duel. Spits Luna was onze eerste wissel. Beide teams deden weinig voor elkaar onder, maar het waren de gasten die als eerste het net vonden. De snelle spits van NWVV/Titan was even aan de aandacht van onze defensie ontsnapt en scoorde beheerst de 1-0. HOC ging niet bij de pakken neerzitten en legde een paar fraaie aanvallen op de mat. De solide goalie van de bezoekers stond vaak op de goede plek, maar op een lage en droge schuiver van Daan moest ook hij het antwoord schuldig blijven. Even later maakte Daan er zelfs 2-1 van en na weer een mooie HOC-aanval en harde voorzet van Daan verdween de bal via een verdediger van NWVV/Titan pardoes in het doel en was het dus 3-1 voor HOC. De tricolores uit Nieuw-Weerdinge kregen nog wel een paar kansen op de 3-2, maar met enige hulp van de taaie Tijn, Bram en Pascal hield Nikia haar doel tot de rust verder knap schoon.

Vlak na rust werd het toch weer even spannend. NWVV/Titan kreeg een vrije trap en die werd onberispelijk ingeschoten. Nog maar een doelpunt verschil dus en HOC koos daarom weer vol voor de aanval. Loopwonder Marijn en stofzuiger Jesper hadden de zaakjes goed op orde op het middenveld en eerstgeneoemde maakte beheerst de 4-2 voor de geel-zwarten. HOC had de smaak nu duidelijk te pakken, want Luna pikte haar spitsengoaltje weer mee met een hard schot en ook Sem had succes met een geplaatst schot. Zo was het opeens 6-2 voor HOC en bleek de wedstrijd gespeeld. Na de laatste time-out wisten de gasten nog wel een keer te scoren, maar de eerste zege in de voorjaarscompetitie kwam niet meer in gevaar.

Onze toppers kunnen nu even genieten van een welverdiende voorjaarsvakantie. Zaterdag 9 maart om 10.00 uur hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Dalen/DSC JO11-1.