Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 – HH 97 JO11-2

ZINDERENDE LICHTWEDSTRIJD IN EXLOO TUSSEN HOC EN HH’97 JO11-2!

De E2-junioren van HOC en HH’97 uit Hollandscheveld en omstreken hebben donderdagavond 19 oktober in Exloo een prachtige pot voetbal gespeeld. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en het talrijke publiek genoot zichtbaar van de inzet en strijd die beide ploegen leverden. Na een ruststand van 2-1 voor de gasten eindigde de spannende lichtwedstrijd in 4-2 voor HH’97.

Laatste man Milan was er weer bij, dus we konden op volle oorlogssterkte aan dit inhaalduel beginnen. HOC zette de defensie van HH’97 meteen onder druk en begon sterk aan de wedstrijd. Spits Daan was een paar keer dicht bij een treffer uit een corner en Jesper teisterde de kruising na een fraai schot met ‘buitenkantje rechts’. Maar ook HH’97 kwam er een paar keer gevaarlijk uit en Bram, Steijn en Milan verveelden zich dus niet in de defensie. Via een snelle uitbraak maakten de gasten er 1-0 van, maar het antwoord van onze geelhemden (met oranje hesjes) liet niet lang op zich wachten. Jeen ging sterk door aan de rechterkant en legde de bal panklaar voor Daan die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-1! HOC had ook daarna het betere van het spel, maar het was toch weer HH’97 dat op voorsprong kwam. Onze sluitpost Nikia redde bekwaam op de eerste inzet, maar de rebound was ook voor haar onhoudbaar en dus gingen we de rust in met een 2-1 voorsprong voor de bezoekers.

Na de welkome ranja op het veld en wat tactische aanwijzingen van de technische staf floot leidsman van Klinken voor het begin van de tweede helft. HOC trapte nu af en zocht meteen weer het doel van HH’97 op. Linkspoot Twan had een paar mooie acties in huis en ook Floris Jan liet zich niet onbetuigd op het middenveld waar soms felle doch faire duels werden uitgevochten. Daan had de 2-2 op zijn schoen, maar hij raakte de bal net niet goed genoeg om de goalie van HH’97 te verschalken. Ook Floris Jan en Steijn kregen mooie kansen, maar steeds stond de goalie van HH’97 op zijn post. Achterin was Milan de baas en hij maakte samen met doelvrouw Nikia vele kansen van HH’97 onschadelijk. Toch konden ze niet voorkomen dat HH’97 de marge weer naar twee doelpunten tilde. HOC ging nu alles of niets spelen. Bram kwam er bij in de spits en liet zien dat hij ook daar zijn mannetje staat. Jesper speelde hem mooi vrij met een slim balletje binnendoor en Bram krulde de bal in een keer op schitterende wijze achter de doelman van HH’97. Wat een doelpunt! Natuurlijk ging HOC meteen op zoek naar de 3-3, maar de bal wilde er maar niet in en vlak voor tijd maakte HH’97 er nog 4-2 van. Maar met dit spel en met deze inzet zal de eerste HOC-overwinning vast en zeker niet lang op zich laten wachten…