Ga naar de teampagina van

De Weide JO11-6G - HOC JO11-2

HARTVERWARMENDE VOETBALPOT JO11-2 IN WATERKOUD HOOGEVEEN

Na een weekje extra rust mochten onze geelhemden zaterdagochtend 7 oktober eindelijk weer de wei van de Weide in. We waren op volle oorlogssterkte naar Hoogeveen afgereisd, met negen spelers en uiteraard de trouwe aanhang van onze helden. Het werd een bijzondere pot voetbal. HOC stond na een flitsend begin met 5-1 voor bij rust, maar de Weide gaf zich niet gewonnen en ging dankzij een geweldig slotoffensief toch nog met de zege aan de haal: 7-5.

Nikia begon in de eerste helft op doel met daarvoor het defensieve duo Bram en Milan. Het middenveld met Twan, Jesper en Jeen had de zaakjes in het eerste bedrijf prima op orde en spits Daan zorgde voor veel dreiging voor het doel van de Weide. De 1-0 van HOC kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Jesper speelde Jeen mooi vrij en die haalde verwoestend uit met zijn rechter. Niet veel later verdubbelde Daan de score met een echte spitsengoal. De goalie van de Weide was kansloos op deze poeier. Inmiddels waren ook Steijn en Floris Jan binnen de lijnen gekomen. Twan voelde zich blijkbaar als een vis in het water aan de linkerkant, want hij maakte met een droge schuiver op fraaie wijze 3-0. De Weide kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar stuitte steeds op onze solide doelvrouw Nikia. Uit een corner kwam even later toch de verdiende treffer voor de thuisploeg. HOC liet zich echter niet kennen en ging meteen weer op zoek naar de 4-1. Wie anders dan spits Daan tekende voor deze goal. Beide teams kregen daarna kansen, maar het was Floris Jan die met een mooi hoog schot de ruststand op 5-1 voor HOC bepaalde.

Geen vuiltje aan de lucht dus zou je zeggen en ook na de ranja bleef HOC sterk spelen. Spits Steijn was een paar keer heel dicht bij de 6-1, maar zijn vlammende schoten gingen net over. Vlak daarna ging Daan met twee medespelers alleen op de keeper af, maar die verdedigde zijn doel heldhaftig zodat het 5-1 bleef. Jeen stond aan de andere kant ook een puike pot te kepen en keek zelfs een penalty van de Weide op de paal. Toch werd het 5-2 en even later viel zelfs ook de 5-3. De Weide kreeg weer de geest en bij HOC was het even weg en alle hens aan dek. Er volgden enkele hachelijke momenten in de doelmond van HOC en de 5-4 kon niet uitblijven. Het eigen doel werd met hand en tand verdedigd en via een paar snelle counters was HOC nog een paar keer dicht bij de 6-4. Toch viel de gelijkmaker alsnog en de Weide had de smaak nu helemaal te pakken. HOC bleef ervoor gaan, maar aan de eindstreep bleek het net niet genoeg voor de zege, want die ging met 7-5 alsnog naar de thuisploeg. Maar wat een inzet en beleving van beide kanten, hulde voor alle spelers!