Ga naar de teampagina van HOC JO11-1

Drenthina JO11-1 - HOC JO11-1

Na de “valse” seizoenstart van onze JO 11-1 in de competitie tegen Dalen, stond voor zaterdag 30 september de tweede wedstrijd uit tegen Drenthina JO 11-1 op het menu.  Zeker ook geen makkelijke opgave, want Drenthina was de competitie begonnen met een grote overwinning en bovendien door in de beker. En Drenthina heeft bijna altijd goede jeugdteams.  Kortom, HOC kon aan de spreekwoordelijke “bak”.

Helaas moest het team het nog stellen zonder onze rots in de branding Diego. Hopelijk ben je er snel weer bij Diego en valt het mee met je knie!
De wedstrijd vond plaats in het mooie jeugdstadionnetje van Drenthina en na het beginsignaal van de uitstekende leidende scheids begonnen beide teams aan de wedstrijd. HOC startte met 2-3-1 opstelling, met Elmer op de goal, achterin Gijs en Thijn, middenveld Pascal, Hidde en Marijn en in de punt van de aanval Roan. Danny  begon in de wissel. En waar vorige week nog wat slapjes was begonnen aan de wedstrijd werd er nu meteen fel gestart. Drenthina werd meteen onder de druk gezet en al in de tweede minuut was daar al de openingstreffer van HOC. Hidde passeerde een mannetje of vier en schoot vervolgens mooi en hoog diagonaal in het dak van het doel. Wat een begin! Er ontsproot zich toen een fantastisch voetbalgevecht tussen beide teams. Het tempo lag verschrikkelijk hoog waarbij in eerste instantie het initiatief bij HOC lag. En dat leidde ook tot kansen voor Marijn en Danny. Marijn schoot net voor langs en Danny werd op het laatste moment gestuit door een verdediger die er nog net een voetje tussen kon krijgen. Maar ook Drenthina werd in de loop van de eerste helft dreigender wat leidde tot 2 kleine kansjes, maar HOC had redelijk de controle over het spel. En in de 17e minuut toch een klein slippertje achterin, wat meteen werd afgestraft door de spits van Drenthina: 1-1.  HOC liet de kop niet zakken en bleef drukken wat wederom tot een goede kans van Danny leidde. In de tegenstoot bleef ook Drenthina gevaarlijk met een ziedend schot net voorlangs de uitstekend keepende Elmer. Rust.
Na de slijtageslag in de eerste helft waren de jongens wel even wat ranja nodig om bij te tanken. In de tweede helft bleven beide teams in het hoge tempo spelen. HOC speelde een prima pot. Achterin speelden Thijn, Gijs en Elmer een ijzersterke partij. Thijn heel soeverein, goed de bal veroverend en vervolgens een goede opbouw. Gijs staat altijd goed gepositioneerd, ziet het spelletje goed en heeft overal een voetje tussen. Elmer onze uitstekende mandekker, een echte “tank” achterin en altijd een goede spelvoortzetting. Op het middenveld was Pascal bij vlagen ongrijpbaar met zijn snelheid, techniek en rushes. Marijn speelde zowel rechtshalf als spits. Op beide posities kan hij goed uit voeten. Marijn heeft zich snel aangepast aan het hogere niveau en speelde een puike wedstrijd. Hidde was op het middenveld de aanjager, ballen veroveren en acties maken. Roan was in de eerste helft een prima aanspeelpunt in de spits en in de tweede helft een betrouwbare sluitpost. Vandaag hebben we een hecht spelend JO 11-1 gezien! De tweede helft begon met een kans voor Drenthina, maar daarna een hele sterke fase van HOC. Kansen voor Marijn, vervolgens Hidde, tussendoor Drenthina nog een keer, weer Hidde, Pascal, Marijn (na een schitterende combinatie met Thijn), en Hidde twee maal. Maar de uitstekende goalie van Drenthina wist zijn doel zeer goed te verdedigen. 
Het was voor de toeschouwers een heerlijke pot voetbal om te zien met 2 goed spelende equipes. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dan toch de bevrijdende treffer. Danny rondde een steekpass van Hidde bekwaam in de verre hoek buiten bereik van de keeper: 1-2!  
Maar alle credits voor Drenthina, ze gaven niet op. Ze gingen met maar liefst drie spitsen spelen en drongen HOC terug op eigen helft, waardoor er overigens wel meer ruimte kwam. De pressing van Drenthina leidde nog tot een paar hachelijke momenten maar de JO 11-1 wist de drie punten mee te nemen naar Odoorn en Exloo. 
Poeh, wat een wedstrijd hebben we gezien! Echt genieten. Ga zo door jongens en dan wordt het een mooi seizoen. Zaterdag aanstaande wordt er thuis gespeeld tegen Angelso, een ploeg die we in de beker ook al tegenkwamen.