Ga naar de teampagina van HOC 1

HOC 1 – Schoonebeek 1

Na vorige week de eerste 3 punten van het seizoen te hadden bijgeschreven, moest het vandaag thuis gebeuren tegen Schoonebeek, die vorige week ook hadden gewonnen. Door het mooie voetbalweer, het grote aantal supporters en in het achterhoofd de gestaakte wedstrijd van vorig jaar, waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken.

Fysiek afgetroefd

in het eerste half uur was het Schoonebeek dat de dienst uitmaakte. Schoonebeek was feller, won de 2e ballen en won bijna alle persoonlijke duels, dit is ook waar ze om bekend staan. HOC ging teveel mee in die duels en werd daarin afgetroefd. Voetballend ging er ook veel mis, door het vele balverlies werd Schoonebeek vaak gevaarlijk door de snelle buitenspelers. Tot echt grote kansen leidde dit niet. In de eerste helft kregen we dan ook wel bijna 10 corners tegen, gelukkig was Marnik Nieborg scherp en was bijna elke corner voor hem.

Tegen de verhouding in

Toch was het HOC die op voorsprong kwam. Het was Richard Wiggers die er aan de zijkant goed doorkwam en met een goeie pass Jelle diep kon sturen. We zijn er inmiddels achter dat Jelle niet veel kansen nodig heeft, en ook deze kans verdween keurig onder in de hoek. Na de goal kregen we nog een aantal corners en vrije ballen tegen maar werd het niet heel gevaarlijk meer. Zo gingen we met een voorsprong de rust in.

Tweede helft

In de rust zijn er een aantal dingen afgesproken waardoor we dachten dat het in de 2e helft beter zou staan. Dit bleek ook zo te zijn, we kregen wat meer grip op het middenveld en de gevaarlijke spelers van Schoonebeek kwamen minder in het spel voor. Toch was het na 65 minuten Schoonebeek dat wist te scoren. Een lange bal werd achterin bij HOC niet goed verwerkt waardoor spits Niek Huser zo voor Marnik kwam te staan. Hij kreeg de bal nog wat gelukkig mee maar kon toch de 1-1 maken.

Nog 25 minuten

Met nog 25 minuten te gaan was het van beide kanten niet geweldig. Beide teams kregen niet hele grote kansen. Toch was het Jelle Siekman die via een actie van links naar binnen kwam en bijna de 2-1 binnenschoot, echter was het de goede keeper van Schoonebeek die hem net kon pakken. Even later was het laatste man Gert-Jan Spijker die het probeerde van 20 meter, ook deze werd goed gepakt. Schoonebeek probeerde het vooral met lange ballen op de snelle buitenspelers, deze hadden wel dreiging maar ook dit leverde niet tot grote kansen.

2-1 HOC
Met nog 10 minuten te gaan was het weer Jelle Siekman die naar binnenkwam en de verre hoek zocht. Dit schot werd geblokt door de verdediger en ging de lucht in, Gert-Jan Spijker was meegekomen naar voren, hij bedacht zich niet en nam de bal in 1x op volley met z’n linkerbeen. Of die hem helemaal goed raakte weet niemand, maar hij vloog er fantastisch in.

Na de goal was het voor Schoonebeek alles of niets, gelukkig bleef de verdediging van HOC scherp en gaven ze geen kansen meer weg. Door het alles of niets van Schoonebeek kreeg HOC veel ruimte, en werd de wedstrijd goed uitgespeeld. De eerste helft was voor de gasten, de tweede helft voor HOC. Hierdoor zijn de drie punten wel heel lekker. Supporters bedankt voor de grote opkomst en tot volgende week!

Foto's gemaakt door Hilde van der Laan