Ga naar de teampagina van HOC JO11-1

HOC JO11-1 - SJO Dalen- DSC JO11-1

Op een mooie zonnige zaterdag 23 september 2017 wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld tussen HOC JO11-1 tegen SJO Dalen/ DSC JO11-1 in Odoorn. Marijn Polling is het team komen versterken vanuit E-2, Diego kampt met een knieblessure, maar probeert wel te spelen en Elmer blijft deze wedstrijd nog aan de kant vanwege pijn aan zijn heup. Dalen begint sterk en binnen 5 minuten scoren zij een doelpunt, onhoudbaar voor onze nieuwe keeper Roan. HOC voetbalt aanvallend en is meer aam de bal dan Dalen, maar weet de kansen niet om te zetten in doelpunten, ondanks het harde werken van Pascal en Hidde in de voorhoede. Danny gooit zijn lijf ook in de strijd om de tegenstander af te schudden, maar tot een doelpunt leidt dat helaas ook niet. Diego krijgt behoorlijk pijn aan zijn knie en kan helaas niet verder spelen.

Omdat de verdedigers geblesseerd zijn, is Thijn nu de belangrijkste man achterin en dat doet hij goed, hij is zichtbaar aanwezig en verdeelt de bal over het veld. Als nieuwkomer en pas een jaar op voetbal is het voor Marijn misschien soms nog wat onwennig maar hij laat zeker zien dat hij een plek in E-1 verdient en durft  teeds meer. Gijs loopt de benen onder zijn lijf vandaan om het middenveld te controleren, maar dat harde werken kan niet voorkomen dat de kansen die Dalen krijgt ook benut worden en na de eerste helft is het 0-2.

Na een verdiende rust met limonade is voor Diego een goede oplossing gevonden, hij mag keepen en Roan gaat het veld in. Meteen schiet Dalen weer raak; 0-3.

Maar HOC blijft hard werken, laat de kop niet hangen en Roan benut zijn kans; vanaf een grote afstand schiet hij een prachtig doelpunt in het goal. Dit is zo’n doelpunt waarvan je meteen de herhaling wilt zien, net zoals op t.v.! Dalen speelt aanvallend, maar verdedigt ook goed, wat een voetbalmoeder aan de kant de opmerking ontlokt: ‘een solide ploegje dat Dalen’. En dat is ook zo. Thijn probeert een bal van Dalen nog tegen te houden voor het doel, maar via zijn lijft schiet ‘ie er toch in; 1-4 voor Dalen. Aan het einde krijgt Marijn een kans voor het doel, aan de kant wordt geroepen: ‘schiet!’ En dat doet hij, en scoort zijn tweede doelpunt in 2 wedstrijden!

Eindstand 2-4, er is hard gewerkt en goed gevoetbald, dit kon wel eens een heel mooi seizoen worden!