Ga naar de teampagina van HOC 1

HOC 1 koploper na eerste speelronde

Koploper na de eerste speelronde: weer een mooi begin van het seizoen voor HOC. Op bezoek bij Zwartemeerse Boys werd er met 0-5 gewonnen, terwijl HOC begin dit jaar in eigen huis nog van hen verloor. Komend zondag komt Schoonebeek 1 op bezoek, dat ook haar eerste duel wist te winnen.

HOC begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd en hield de bal gemakkelijk in de ploeg. Hieruit ontstond in de zesde minuut een goede aanval en het was de rappe Richard Wiggers die de defensie zijn hakken liet zien. Hij werd vervolgens onreglementair gevloerd binnen de zestien en het was specialist Sander Marissen die HOC op 0-1 zette.
Een vroege achterstand voor de thuisploeg, dat hierna de mouwen opstroopte en fysieker ging spelen. Dit leverde Gerben Beek een blessure op, na een overtreding die niet eens bestraft werd. Na 35 minuten moest HOC-keeper Nieborg tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen, waarna Jelle Siekman vlak voor rust de marge op twee bracht na een steekpass van Paul Kamphuis.
Met deze 0-2 voorsprong had de ploeg van Jans Spiegelaar na rust weinig meer te duchten van de gastheren en het was wederom Marissen die vlak na rust vanaf de stip de 0-3 liet aantekenen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het eenrichtingsverkeer. Ondanks dat HOC slecht omging met de kansen werd de score via Richard Wiggers en Bas Niezing nog wel opgevoerd naar 0-5.
Alle supporters weer bedankt voor de steun en wij hopen jullie komende zondag, bij onze eerste thuis wedstrijd, weer te zien!

Foto's gemaakt door Hilde van der Laan