Ga naar de teampagina van

HOC JO11-2 – HZVV JO11-4

HOC JO11-2 weert zich kranig op kunstgras  in Hoogeveen

Zaterdagochtend om 10.00 uur stond de eerste pot van de herfstcompetitie op de rol. Plaats van handeling was het bijzonder fraaie voetbalcomplex van HZVV in Hoogeveen. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje en een leuke pot voetbal was het goed toeven langs de lijn. Onze geelhemden lieten zich weer van hun beste kant zien en speelden een prima wedstrijd.

Na de nodige zomertransfers reisden we met de volledige selectie van negen spelers af richting Hoogeveen. Omdat de veldplanning vrij strak was, zat er geen warming up in. Maar gelukkig scheen het zonnetje volop en konden we om klokslag 10.00 uur aftrappen. Het werd al snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Jeen begon als keeper en hield zijn doel lang schoon mede dankzij het solide ‘Evenhuis-tandem’ dat de boel achterin goed op orde had. Helaas moest Bram het veld al vroeg verlaten vanwege een pijnlijke kuit. Na zo’n 10 minuten spelen glipte er toch een keer een aanvaller van HZVV door de HOC-verdediging en hij rondde beheerst af. HOC ging echter niet bij de pakken neerzitten. Jesper en Daan legden een paar fraaie een-tweetjes op de mat en ook Floris Jan en Nikia zetten hun beste beentje voor op het middenveld. Onze spits Twan was een paar keer gevaarlijk, maar de verdiende gelijkmaker viel helaas niet in de eerste helft.

Na de verfrissende ranja begon HOC vol goede moed aan de tweede helft. Nikia had de plaats van Jeen ingenomen onder de lat en liet meteen zien dat het met haar keeperskwaliteiten wel goed zit. HOC kreeg zijn kansjes, maar op het eind ontbrak het vaak net even aan wat geluk. Het middenveld bleef hard werken en ook achterin werd om elke bal gestreden. Toch kwam HZVV op 2-0 nadat Nikia al een paar mooie reddingen had verricht. Onze geel-zwarten lieten zich echter bepaald niet uit het veld slaan en bleven dapper en onvermoeibaar het doel van de rood-witten opzoeken. HOC had zeker een doelpuntje verdiend, maar vlak voor tijd viel de treffer nog aan de andere kant zodat de eindstand 3-0 werd.

Met deze inzet en werklust komt het echter zeker goed met dit leuke team, goed gespeeld!