Ga naar de teampagina van

GEELHEMDEN HOC JO11-2 OPNIEUW STRIJDEND TEN ONDER IN EMMEN

Zaterdag 16 september stond de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen op de rol. Na de afgelaste wedstrijd tegen Drenthina een week eerder, mochten onze boys & girl aantreden tegen DZOH in de Rietlanden. Ne een spannende eerste helft waarin HOC de kansen aaneenreeg, liep de pijp bij HOC in de tweede helft langzaam maar zeker leeg en ging DZOH met de zege aan de haal.

Na een bijzonder fraaie, toeristische route bereikten we het sportpark in Emmen. Omdat er nog geen scheids was, konden we nog even afwerken op doel zodat goalie Nikia warm aan de wedstrijd kon beginnen. Gelukkig was een van de DZOH-ouders bereid om de fluit ter hand te nemen, zodat we iets later dan gepland alsnog konden aftrappen. HOC liet er geen gras over groeien en zette de defensie van de thuisploeg meteen onder druk. Met name spits Daan was niet af te stoppen, maar het vizier van HOC stond steeds net niet op scherp. Jesper was een paar keer dichtbij een treffer en ook Jeen was een paar keer gevaarlijk, maar de bal wilde er maar niet in. Uit een snelle DZOH-counter viel het doelpunt aan de andere kant en moest HOC opeens op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Die viel even later ook want Daan verschalkte de doelman van DZOH met een slimme schuiver. Meteen daarna was het ook rust en dus tijd voor ranja op het veld.

In de tweede helft kwam DZOH als een raket uit de startblokken. Jeen was kansloos op een snoeihard schot dat via de onderkant van de lat doel trof. HOC bleef hard werken, maar de thuisploeg had de smaak te pakken en begon opeens met scherp te schieten. Floris Jan en Daan waren nog een keer dichtbij een goal, maar Bram en Milan moesten achterin vol aan de bak om de voorwaartsen van DZH af te stoppen. Jeen verrichtte een paar mooie reddingen, maar kon niet voorkomen dat hij nog vijf keer de bal uit net moest halen in de tweede helft. 

Volgende week weer een nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen. Dan gaan we voor de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij HZVV in Hoogeveen.