Ga naar de teampagina van

Jaarverslag HOC 13-2

De tijd vliegt. Zo is alweer een voetbaljaar ten einde. Zo ook voor HOC JO13-2.

Een groep die bij de start van het seizoen een zeer diverse samenstelling kende.

Bijna allemaal jongens die voor het eerst op het ‘grote’ veld mochten voetballen. Maar ook een viertal nieuwe leden die nog nooit in clubverband hadden gevoetbald.

Vanaf dag 1 was het enthousiasme enorm bij deze groep.  Met ook vanaf dag 1 een hoge trainingsopkomst. Na de beker (lees oefen) wedstrijden ging het team tot verrassing van velen eigenlijk gelijk goed (samen) voetballen in de najaarscompetitie. En zo werd deze competitie afgesloten met 6 fraaie overwinningen en slechts 3 nederlagen.

De voetbalkenners onder ons weten dan al dat bij de voorjaarscompetitie de lat een stukje hoger komt te liggen. Rekening houdend met de stand deelt de KNVB dan opnieuw in.

Waar de najaarscompetitie vooral een Drentse aangelegenheid was, voor de voorjaarscompetitie mocht JO13-2 vooral naar de Groninger klei. Al snel wisten de mannen en dame van JO13-2 dat dit een andere voetbalronde werd. Grotere jongens en meisjes, veel fysieker en teams waar met enige regelmaat ook 1e jaars JO15 spelers bij de tegenstander op het veld stonden.

Voor het leren voetballen met een hogere weerstand prima, kwa resultaten een lastige competitie. Hoewel er in een paar wedstrijden wellicht iets meer in had gezeten was de score 1 overwinning, 2 gelijke spelen en 8 nederlagen.

Eindbalans seizoen 2017-2018:

23 gespeeld: 8 gewonnen, 2 gelijk, 13 verloren. Doelpunten gemaakt 44, doelpunten tegen 66.

Onder het genot van patat, frikadellen, braadworsten, hamburgers hebben spelers en ouders het seizoen op een erg leuke wijze afgesloten.

Het was vooral mooi om te zien dat alle spelers dit jaar op voetbalgebied weer stappen hebben gezet!