Ga naar de teampagina van

Schoffeltoernooi Borger.

Het is zaterdag 16 juni, dat betekent dat HOC weer meedoet aan het jaarlijkse schoffeltoernooi in Borger. Na een succesvol voorgaand jaar, zijn de verwachtingen ook nu weer hoog.

Er wordt om half 12 verzameld in Odoorn. Ook Exloo en Klijndijk komen op de fiets in Odoorn. Gezamenlijk stappen we op de bolderkar om door Heleen Fluks heengebracht te worden. Al snel wordt de welbekende box erbij gepakt en komen de hitjes uit de speaker. Ondanks dat Gerjan Eding sochtends vergeten was om de Spotifygebruiksaanwijzing te lezen, heeft Gerrit Dekker zich wel goed voorbereid. Mooie duitstalige nummer vlogen door de speaker en Basjan Kooistra had zijn shirtje nat van het kwijl. Pommes mit senf en pommes mit mayo zijn speciale woorden voor Basjan Kooistra. We komen bijna aan bij het sportpark, wanneer het shirtje van Basjan Kooistra ook weer bijna opgedroogd is door het heerlijke weer. We zetten ‘hey, we zijn voor hoc’ nog even in, zodat iedereen weet dat we gearriveerd zijn.

Wanneer we door het hek draaien, zien we al mooie prijzen op de tafel staan. Dit zijn de prijzen voor de verloting. De hoofdprijs is een Karcher hogedrukspuit. Marnik Nieborg blijft even staan en kijkt naar de doos. Je ziet Marnik Nieborg denken: ‘Hier kan ik mijn doel mooi mee schoonhouden’. Echter koopt Marnik Nieborg geen loten. De oud keeper Jasper Pomp doet dit wel. In het geval dat hij ooit nog eens moet keepen zou een beetje hulp bij het schoonhouden van het doel wel welkom zijn.

De spelers van HOC lopen door richting de kleedkamer. We kleden ons gelijk om. Er is enige discussie, want nog niet iedereen wil zich omkleden. Wanneer Gerrit Dekker aangeeft dat hij liever in zijn voetbaltenue loopt in plaats van zijn spijkerbroek, weet hij iedereen over te halen om zich om te kleden. Een geboren leider, die Gerrit Dekker. Dat zijn Leo Meursing en Arjan Oost normaal ook. Maar speciaal voor vandaag, nu de druk zo hoog is, hebben ze hulp ingeschakeld van Mark Drent en Erik Eefting. Ook hebben ze Mart Eleveld meegenomen als vaste grensrechter. Het team was even bang dat Stefan Hofstee zich nu gepasseerd zou voelen, maar Leo Meursing heeft hem extra speelminuten beloofd. Omdat de staff eigenlijk niet met de druk kan omgaan, nemen ze enkele alcoholische versnaperingen bij aankomst. In de hoop dat ze nu minder zenuwachtig en nerveus overkomen op de groep.

De eerste wedstrijd is al bezig, maar wij hebben nog vrij. Sommige kijken voetbal in de kantine, anderen doen een poging aan het balgevoel te werken. Gezien de regelmaat wanneer iemand in de bossen staat om een bal te pakken, lukt dit nog niet erg goed. De staff, onder leiding van Leo Meursing, komt ook buiten met de rest van het team. Leo Meursing verteld de opstelling en legt de looplijnen uit. Mart Eleveld snapt deze niet, gelukkig is hij grensrechter. Ondanks de drankjes die de staff al gedronken heeft, is de spanning nog zichtbaar op de gezichten. Wanneer we beginnen aan de wedstrijd, is het duidelijk dat de spelers beter met de druk kunnen omgaan. Er wordt niet slecht gevoetbald. Ook Mart Eleveld is nog zichtbaar onder invloed van spanning. Hij gooit uit het niet zijn arm omhoog met daarin de vlag. Hij vlagt voor buitenspel. De tegenstander wordt boos en zegt: ‘hoe kun je iemand die de regels niet kent grensrechter maken?!’. Hij had gelijk,  niemand snapte het. Vlekkie verwees de jongeman daarom naar Leo Meursing, de leider van de staff. Hierna kwam de tegenstander niet meer over de helft van HOC en wist HOC slechts één keer te scoren. Veel kansen werden gemist. Ook spits Marnik Nieborg vond het lullig zijn collega te passeren. Elmer Schorer wist zijn doel schoon te houden en dus wint HOC de eerste wedstrijd met 1-0.

We moeten gelijk nog een wedstrijd spelen. We moeten tegen ACV 6. Ze hebben een laatste man die nog ouder is dan Leo Meursing, maar hij loopt Guus Heinen en Rob Lony er met gemak uit. HOC heeft het moeilijk en deze wedstrijd wordt dan ook met 1-0 verloren.

Tot slot moet er nog een derde wedstrijd gespeelt worden. We kunnen nog derde worden en een beker winnen. De derde plek boeit ons eigenlijk niet, maar die beker willen we wel. Echter hoort de beker bij de derde plek, dus gaan we met een goede instelling het veld in. We spelen tegen uit tegen Borger. Al snel weet HOC te scoren. B-junior Mike Helmus rond fraai af.  Zo pakken we de derde prijs en dus ook een beker. Nu kan het toernooi beginnen!

Speakerbaas Vlekkie zorgt voor de hits. Henk Eleveld zit naast hem en fluistert af en toe even een verzoekje in het oor van Vlekkie. Ook hebben andere teams nog verzoekjes, deze worden ook gedraaid. Het feest is begonnen.

Natuurlijk worden er terplekke ook foto’s en filmpjes gemaakt. Hiervoor is Bever ingehuurd. Hij is nogal goed met de camera. Dan komt er een lijst te hangen met de uitslag van de verloting. Marnik Nieborg hoopt nog steeds op de Karcher hogedrukspuit, maar zonder lootjes heeft hij geen kans. Omdat Jasper Pomp één van de twee personen is die lootjes heeft gekocht, heeft Jasper Pomp drie prijzen. Wanneer Jasper Pomp ziet dat hij ook iets van Karcher heeft gewonnen, heeft hij even hoop dat dit de hogedrukspuit is. Het is echter een Karcher wv 50 plus. De snelle oude laatste man van ACV heeft de hogedrukspuit gewonnen, gefeliciteerd! Ook heeft ACV de eerste prijs gewonnen. HOC heeft de derde prijs en deze mag Leo Meursing in ontvangst nemen.

Na de verloting is het tijd om te eten. Er zijn broodjes en gehaktballetjes met satésaus. Wanneer Erwin Eding wat lekkers wil ophalen is de satésaus met gehaktballetjes al op… Wouter Lanting!?!?! Erwin Eding moet het doen met een paar broodjes ham en kaas. Mark Drent haalt tussendoor nog even bier op. 24 bier is de vaste bestelling. Dat zijn we gewend in onze eigen kantine, daar zit ook 24 bier in het kratje. Hier krijgen we schuim uit de tap.

Wanneer alle ploeger naar huis zijn gaat HOC nog even door met feesten. Borger is ook al naar huis en is vergeten de tweede prijs mee te nemen naar huis. HOC eist de prijs op en maakt het toernooi nog succesvoller. Om 8 uur worden we weer opgehaald. We worden uitgezwaaid door de toernooiorganisatie en gaan feestend op de bolderkar terug richting Odoorn. Exloo gaat weer op de fiets naar huis. Odoorn, Klijndijk en de staff gaan nog even naar de Hollandse avond in de Stee. Na twee slokjes bier heeft Erwin Eding moeite om wakker te blijven. Het hoge tempovoetbal van vanmiddag valt hem zwaar en ook Erwin Eding gaat naar huis. De groep dunt uit, want niet veel later houden Gerrit Dekker en Jasper Pomp het ook voor gezien. De staff is er nog wel. Het zou ons ook niets verbazen als een persoon uit de staff de Stee weer heeft afgesloten.

Het was een mooie dag. We hebben lekker gevoetbald, prijzen binnen gehaald en gezellig gefeest. De leiding bedankt voor hun uitmuntende inzet en tactische voorbedachte plannen. B-speler Mike Helmus bedankt voor het meespelen. Ook Utrechthuurling Erwin Eding bedankt voor de aanwezigheid. Ook de overige spelers die hebben bijgedragen aan het succes wil ik bedanken. Tot volgend jaar!