Ga naar de teampagina van

Klazienaveen - HOC JO11-2

DAPPER HOC JO11-2 STRIJDEND TEN ONDER TEGEN STERK KLAZIENAVEEN

Na een zeer geslaagd voetbalkamp in Odoorn met geweldige straatvoetbaltrucjes op gras, ontelbaar veel panna's en wat minder slaap was het woensdagavond 6 september in Exloo weer menens voor de spelers van HOC JO11-2. De eerste bekerwedstrijd van dit nog prille voetbalseizoen stond op het programma en Klazienaveen was de tegenstander. Onze spelers toonden een fantastische inzet en kwamen na rust nog even sterk terug tot 2-1, maar daarna bleken de gasten toch een maatje te groot voor onze geelhemden en werd het 1-7.

Een nieuw seizoen en dus ook een nieuw team al kennen de meeste spelers elkaar al van vorige seizoenen. Marijn, Nikia, Milan, Jesper, Bram, Jeen, Daan en Machiel hadden er zichtbaar weer veel zin in en dat gold ook voor het publiek dat in groten getale naar Exloo was gekomen. Top! De tegenstander bleek letterlijk en figuurlijk eentje van formaat en HOC had het lastig in de eerste helft. Aan de inzet lag het niet, want er werd voor elke meter en grasspriet gestreden. Toch kon doelman Jeen niet voorkomen dat de bezoekers twee keer het net vonden. Marijn kreeg nog een mooie kans op de aansluitingstreffer, maar kon net niet afronden. Ook Jesper was dichtbij een treffer met een mooie vrije trap die maar net over zeilde. Zo stond er na 25 minuten boeiend voetbal 0-2 op het scorebord.

Na de rust kwam HOC als een raket uit de startblokken. De 1-2 hing in de lucht, maar HOC ontbeerde aanvankelijk wat geluk in de afronding. Niet veel later volgde het hoogtepunt van deze voetbalavond: Jeen brak door, leek iets te veel naar links af te wijken, maar verschalkte de goalie van Klazienaveen met een weergaloze lob! HOC wilde meer en even leek het er op dat Klazienaveen van slag was. De 2-2 wilde echter niet vallen en iets later viel de treffer aan de andere kant. Klazienaveen zette nog een keer aan en met twee harde afstandsschoten werd de voorsprong uitgebreid naar 1-5. Het voetbalkamp zat menig HOC-speler nog in de benen en het middenveld van de geel-zwarten kon het bij vlagen niet meer allemaal belopen tegen de fysiek sterke Klazienaveners. Doelvrouw Nikia verrichtte nog een paar mooie reddingen, zodat de eindscore uiteindelijk 7-1 werd. Fantastisch gewerkt jongens en dame, op naar de bekerpot tegen Drenthina!   

Mvg,
Olaf