Ga naar de teampagina van HOC VR1

Jaarverslag HOC Vr1

Promovendus HOC VR1 eindigt na een prachtig seizoen op een mooie 6e plaats in de 4e klasse H.

Met 35 punten uit 21 wedstrijden, hebben de dames van Voetbal Vereniging HOC uit Odoorn/Exloo, afgelopen seizoen een keurige prestatie geleverd. Na de promotie, voortkomend uit het behaalde kampioenschap in het voorgaande seizoen, was klassebehoud het voornaamste doel. Een veilige plaats in de middenmoot deed dit doel verwezenlijken.

Na de uitschakeling in de poule van de bekercompetitie (met een 5-0 verlies en een 9-1 overwinning) wist de 25 koppige selectie van trainersduo Pomp/Drent niet wat er precies te wachten stond in de competitie. De eerste wedstrijd, na jaren absentie in de 4e klasse, werd nipt verloren in en tegen Dalen. Ondanks dat de fusieclub tweemaal op voorsprong was gekomen, trok de thuisploeg aan het langste eind.
De inhaalwedstrijd tegen Noordscheschut werd nog opgeschrikt door een plotselinge lichtuitval op Sportpark Hunso, maar dit had voor een goede afloop geen gevolgen. De eerste overwinning ooit in de vierde klasse was een feit. De opeenvolgende wedstrijden tegen Sweel en Hollandscheveld werden ook in winst omgezet.
Met 9 punten in de tas gingen de geelhemden op bezoek in Coevorden bij de koploper. NKVV-Germanicus-CSVC bleek op eigen veld dan ook een kampioenskandidaat. HOC kwam amper bij het doel van de tegenstander en verloor ook terecht met 5-0. Het vertrouwen ebde een beetje weg uit de ploeg, want na de nederlaag in Coevorden volgenden er ook de verliespartijen tegen Klazienaveen en Weiteveen. Het was dus de schone taak aan de heren trainers om in de winterstop de neuzen weer in de goede richting te krijgen. De teller stond inmiddels op negen punten uit zeven wedstrijden.

In de door afgelastingen, elf week durende winterstop, werd er keihard getraind. Zaalvoetbal, Indoor-soccer, sportschool, looptrainingen en feestjes moesten de dames weer scherp zien te krijgen voor de nog lange 2e seizoenshelft. Tegen Ter Apel en HODO werden er dan ook direct zes punten verzameld, waarna de weergoden opnieuw een maand pauze inlasten.
In maart kon er opnieuw niet van Klazienaveen gewonnen worden. Het werd net als in de eerste ontmoeting een 2-1 nederlaag. Vanaf deze wedstrijd begon voor de dames uit Odoorn/Exloo, net als voor vele andere teams in de klasse, het oh zo drukke inhaalprogramma. Er moest bijna iedere week, doordeweeks gespeeld worden, om maar op tijd voor het WK klaar te zijn… Titan kwam op bezoek op Sportpark Hunso. Door onoplettendheid werden ook tijdens deze wedstrijd de lampen maar weer eens uitgedaan. HOC was inmiddels gewend aan dit aspect en wist Titan op 2-2 te houden in eigen huis.
Zoals aan de stand verplicht, werden er bij hekkensluiter Noordscheschut drie punten opgehaald. Een klinkende 1-6 overwinning zorgde voor vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen Dalen, die begin dit seizoen te sterk bleken. Dit vertrouwen bleek voldoende voor een dik verdiend gelijkspel.
In Exloo werd mede promovendus BDE met 11-0 genadeloos naar huis gestuurd. Dit was overigens eerste wedstrijd dat de lichtinstallatie voortreffelijk zijn werk deed. Ook een kat nam nog deel aan het spel, maar dit mocht voor de bezoekers niet baten. Op het Harm Kuiper Sportpark werd de zaterdag erop ook Sweel voor de tweede keer aan de zegekar gebonden. Met 26 punten en nog zeven wedstrijden in het verschiet moest handhaving er toch in zitten voor de geel/zwarte formatie…?

Woensdag 2 mei kwam de ongeslagen koploper op bezoek. Uit het veldspel bleek waarom ze bovenaan stonden. Door uitstekend verdedigen en een uitblinkende keepster kon HOC de schade beperken tot een 1-2 nederlaag. De Coevordenaren zouden dit seizoen uiteindelijk ook met de schaal aan de haal gaan.
Op een midzomeravond in Hollandscheveld kon de nederlaag tegen de koploper worden weggepoetst. Met bij vlagen fantastisch voetbal, stapten de HOC-sters met een 0-5 overwinning van het veld. Tegen een te sterk Weiteveense Boys werd ook de tweede onderlinge confrontatie verloren. BDE werd op Erica opnieuw verslagen en ook HODO moest er aan geloven op de warmste dag van het jaar. Ook de supporters hadden af en toe last van de warmte. De bus kwam te laat aan op Erica en stond, door miscommunicatie tussen de chauffeur en het secretariaat van de bond, in Odoorn i.p.v. in Hollandscheveld. De uitglijders werden overigens keurig hersteld en de supporters hebben de meeste goals nog mee kunnen pikken. De laatste wedstrijd in Weerdingermond was er uiteindelijk eentje te veel. De energie was op en de gastdames profiteerden hier dankbaar van.

Résumé:
HOC VR1 behaalde 35 punten uit 21 wedstrijden. Dit gepaard met een doelgemiddelde van +29. Voor een promovendus een prima prestatie.

Na de laatste wedstrijd stond er in de kantine op het Harm Kuiper Sportpark een voortreffelijk Indisch buffet klaar voor de gladiatrices. Hierop hebben chef-koks Guus en Ankie zich uren uitgeleefd, met als gevolg een fantastisch eindresultaat. ‘Als vaste reporter mocht ook ik aanschuiven en genieten van dit feestmaal.
Er werd ook afscheid genomen van een aantal speelsters die besloten hebben zich toe te leggen op het aanmoedigen van hun team. Priscilla Sloots, Petra Korte en Karen Smid werden op gepaste emotionele wijze bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren. Tijdens het seizoen had de selectie helaas al afscheid moeten nemen van Lia Kerkhoff en Marjolein Zikken. Ook trainer/leider/perschef Jasper Pomp besloot te stoppen. Zijn collega trainer had het er zichtbaar moeilijk mee.

Monique de Vries ontving uit handen van de staf een beloning voor haar trainingsarbeid en werd trainingsbeest van het jaar. Ook de topscorer Mandy Braakman werd beloond voor haar topprestatie. Ze liet de nummer twee van haar team, met het minimale verschil van 46 doelpunten, net achter zich. Ze trof 53 maal doel dit seizoen in alle competities.

Vertrekkend perschef Pomp liet nog in zijn laatste interview optekenen dat naast de speelsters en het trouwe publiek, ook het bestuur van de vereniging, de scheidsrechters, de grensrechters en vooral ikzelf het fantastisch gedaan hebben. “Bedankt hiervoor!!”.

HOC Vr1 heeft in haar rentreejaar een prima prestatie geleverd waar het trots op mag zijn. Het was een eer om dit clubje een seizoen lang te mogen volgen.

De reporter