Ga naar de teampagina van

TOPPERS VAN JO11-2 BEHALEN FRAAIE 3E PLEK OP HB-TOERNOOI IN SLEEN

Na een lang en mooi voetbalseizoen mochten onze geelhemden zaterdag 2 juni in Sleen nog een keer aan de bak op het altijd leuke en gezellige HB-toernooi. In een sterke poule met WNBC JO11-1, KSC JO11-1, Sweel JO11-2 en Sleen JO11-1 werd uiteindelijk een hele mooie 3e plek behaald!

In de eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen WNBC, de kerverse kampioen uit de 4e klasse en een oude bekende uit de najaarscompetitie. HOC speelde erg sterk en Jesper maakte al vrij snel de 1-0. Het duurde een tijdje voor de verlossende 2-0 viel, maar Daan haalde de trekker over met zijn linker. In de ‘dying seconds’ scoorde WNBC nog uit een corner, maar de eerste zege was binnen! De tweede pot was tegen het fysiek sterke KSC. HOC moest flink verdedigen, maar deed dat met volle overgave en kreeg een keer hulp van de dwarsligger. We kregen zelf ook wat kansjes, maar er werd niet gescoord zodat deze wesdtrijd in 0-0 eindigde. In de derde wedstrijd kwamen al snel met 1-0 achter tegen Sweel. Ondanks een ruim veldoverwicht en vele kansen konden we de schade niet meer repareren en ging deze pot helaas met 1-0 verloren. De laatste pot was tegen de thuisclub uit Sleen. Opnieuw was het veldspel van HOC erg goed, maar in de eindfase ontbrak het net aan een beetje geluk. Ook de krachten bij onze geelhemden begonnen wat weg te vloeien en Sleen wist ondertussen wel twee keer te scoren. Al met al was het weer een erg leuk en geslaagd toernooi en eindigden we dus op een fraaie 3e stek!

Tot slot nog een korte karakteristiek van de helden van dit geweldige JO11-team:

Nikia: betrouwbare sluitpost die dit seizoen een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Staat vrijwel elke wedstrijd garant voor een aantal katachtige saves.

Milan: laat niet met zich sollen en gaat altijd voorop in de strijd, gevreesd vanwege zijn imposante rushes naar voren.

Bram: verzaakt nooit en bijt zich verbeten vast in elke tegenstander. Blijkt ook voorin een gevaarlijke klant.

Steijn: voelt zich thuis in de verdediging, waar hij meer dan zijn mannetje staat. Ook als pinch-hitter in de spits niet te onderschatten.

Twan: lichtvoetige linkspoot die vaak geweldige passeeracties en slimme passjes in huis heeft.

Jesper: ook wel de ‘Iniesta van JO11-2’ genoemd vanwege zijn loopvermogen en de lijnen die hij uitzet. Zijn vrije ballen en corners mogen er ook zijn.

Jeen: sterkhouder op het rechter middenveld, is bijna niet van de bal te krijgen en heeft ook nog eens een fraaie voorzet in huis.

Daan: frivole aanvaller die nu ook met zijn linker steeds gevaarlijker wordt. Zijn neusje voor de goal is nog steeds een van zijn handelsmerken.

Floris Jan: misschien wel de speler met het hardste schot uit de gehele JO11-selectie van HOC. Vormde samen met Milan een ijzersterk duo in de defensie.