Ga naar de teampagina van

HOC 3 - HOC 4


Den Bosch – Vanochtend in de rechtszaal verschenen voor de Rechter en de OVJ, de  in grote getale aanwezige pers, leden van de KNVB en enkele spelers die de grote overtocht gemaakt hadden, met daarbij de hoofdrolspelers: De coaches van beide elftallen. Vanochtend was de eerste ochtend in een serie van ochtenden betreffende de beschuldiging geuit namens het vierde die het derde ervan beschuldigd: Niet speelgerechtigde spelers op te stellen, spelers die soms geen enkele band met de vereniging hebben, maar slechts meespelen om te redden en daarmee hopen op een verblijfsvergunning.Nadat een ieder om kwart over negen aanwezig is en alle deelnemers zich na een koffie hebben omgekleed begint de zaak, stipt om 10:00 uur, ook nu zoals de bewuste ochtend, schijnt de zon volop. We zitten in de tweede zaal, want kennelijk moet zaal 1 nog schoongemaakt worden. De coach van het vierde krijgt als eerste het woord en meteen is het voor iedereen duidelijk hoe hoog het de coach van het vierde zit, want vanaf het moment dat de coach de microfoon krijgt, start een relaas welke alleen kort wordt onderbroken door een drinkpauze. Getracht is om de meest relevante conclusies samen te voegen.

Coach van het vierde; Geachte rechter en overige aanwezigen, eigenlijk begon het al onder het afdak van onze kantine. Het leek wel alsof het derde met 34 man was, velen van hen heb ik nog nooit op training gezien. Om ons nog meer zand in de ogen te strooien, trokken ze ook nog eens de oude shirts van Hunso aan, Hunso was zoals u alleen weet de lievelingsclub van de politieke elite in Noord-Nederland. Ze begonnen zoals een eredivisie club met de warming-up en omdat het veld zo droog was en het angstzweet wat wij nodig zijn om ons veld nat te krijgen, meteen verdampte bij aanraking met de grond, zaten we eigenlijk al vanaf het begin tegen twaalf man te ballen.

Vooropgezet moet ik zeggen dat het verschil in de eerste helft nog niet groot is, ja we hebben kansen gehad om een doelpunt te maken. Maar met een kampioen van 45+ op het doel bij het derde, moet alles meezitten. U moet weten voorin heb ik met een Chiel en Egbert een ervaring lopen, als we de goals in wedstrijden en training bij elkaar optellen, meer dan 500 goals !!! Maar ook deze heren zijn niet opgewassen tegen een keeper en een verdediging waarbij alles lijkt te lukken. Het middenveld van hun ( het derde ) en dat van ons, is zoals het verschil tussen een cheetah en een Frans gezin in een pretpark. Ook voorin hebben ze de beschikking over zeer snelle jongens, die dankzij hun slimme passes onze keeper enorm onder drukken zetten. Terecht gaan we denk ik met 0-0 de rust in.

Na rust is er iets veranderd, in een keer moeten we vanaf de andere helft spelen en kan ik de communicatie welke nodig is met mijn linkerflank, niet meer tot stand brengen. De coach van het derde lijkt wel 14x gewisseld te hebben en in eens hoor ik talen, waarvan ik nog nooit gehoord heb. Ondanks de verschillende talen is er een dynamiek & geloof in het derde ontstaan, met als gevolg dat zowel ik als mijn spelers alleen maar toeschouwer zijn deze helft.

In de 47e minuut is het dankzij een penalty al 1-0. Veroorzaakt door Egbert & U moet me geloven Rechter, Egbert doet zoiets normaal nooit. De penalty wordt gescoord door een Bakkie, de naam zal wel een verwijzing zijn naar het Surinaamse dorp waar deze gekleurde jongen weg komt. Mijn spelers slaan hun handen naar de lucht en het eerste wat bij me opkomt “ Jongens voor bidden, ben je nu te laat “. Niet lang daarna krijgen we weer een tegendoelpunt en mijn spelers in het veld en op de bank, worden wild. “het is oneerlijk”, “ Hunnie zijn net als de Treffers “, “ Zo kan ik ook kampioen worden “. Dat zijn enkele zaken die mijn wissels roepen. Uitspraken waar ik zelf helemaal niet achter sta Rechter.

De waterfles is leeg, maar de door mij meegenomen gifbeker nog niet. De spelers van het derde lijken dat gezien te hebben en prikken er dus nog maar 1 in. Tranen beginnen nu te lopen over de wangen van enkele spelers en enkele wissels, Ik kan ze alleen nog gerust stellen door te zeggen dat het nu niet lang meer duurt. De meest aangeslagen spelers wissel ik nog voordat de Scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd.

Dank voor uw aandacht.

Na kort met zijn generaal de Heer Oost te hebben overlegd, krijgt de coach van het derde tijd van de rechtbank om te reageren op het verhaal en eventueel aanvullende feiten te presenteren.

Coach van het derde: Het is mijn verplichting en daarom selecteren wij alleen de beste spelers, dank voor uw tijd.

De volgende zitting zal plaats vinden, na de opnamens van Pauw/Jinkek/RTL Late night/ Boulevard/ Hart van Nederland / Nieuwsuur, waarin beide coaches hun opwachting ook nog zullen maken.

Vriendelijke groet, Niels