Ga naar de teampagina van

GEELHEMDEN HOC JO11-2 SLUITEN SEIZOEN AF MET DOELPUNTRIJKE REMISE

GEELHEMDEN HOC JO11-2 SLUITEN SEIZOEN AF MET DOELPUNTRIJKE REMISE

 

Zaterdagochtend 26 mei mochten we in Ter Apel aantreden voor alweer de laatste wedtsrijd van de voorjaarscompetitie. Beide jeugdteams hadden evenveel punten verzameld, maar Ter Apel had daar een wedstrijdje minder voor nodig. Op een warm sportpark ’t Heem kende HOC een uitstekende start en stond het bij rust met 3-1 voor. De thuisploeg gaf echter niet op en na een eindsprint van de rood-zwarten stond er na 50 minuten boeiend voetbal 4-4 op het scorebord.

 

Bram ontbrak vanwege een familiedag, dus we hadden deze ochtend maar een wissel. Meteen vanaf de aftrap waren we gevaarlijk en spits Floris Jan was binnen 30 seconden al heel dicht bij de 1-0. HOC liet prima veldspel zien en sneed regelmatig door de niet al te hechte defensie van Ter Apel. Nadat we al een aantal goede mogelijkheden hadden gehad, scoorde Jesper met een droog schot via de binnenkant van de paal. Daan en Twan waren ook een paar keer kansrijk, maar de prima goalie van Ter Apel stond regelmatig in de weg. En uit een snelle counter van de thuisploeg stond het zelfs opeens weer 1-1. HOC was niet lang van slag, want twee minuten later speelde Jesper zich knap vrij en zijn lage schuiver bleek te machtig voor de keeper van Ter Apel. HOC bleef Ter Apel ondanks de warmte goed onder druk zetten en met name Jeen was vaak de baas op de rechterflank. Vlak voor rust pikte ook Daan zijn goaltje weer mee, hij zette goed door en met zijn linker vond hij fraai de verre hoek. En omdat Nikia, Milan en Steijn achterin de boel goed op slot hielden was 1-3 ook meteen de ruststand.

 

Na enige verkoeling en een heerlijke banaan van de thuisclub begonnen we weer vol goede moed aan de tweede helft. En die begon prima voor ons. Daan zette goed door op de linkerkant en zijn voorzet naar Twan was bovendien precies op maat. Met een heuse panna verschalkte Twan de goalie van Ter Apel: 4-1 voor HOC. De buit leek binnen, maar Ter Apel gaf niet op en maakte al vrij snel de 4-2. HOC kreeg daarna legio kansen om de marge weer op drie te brengen, maar onder andere Daan, Floris Jan en Jesper hadden het vizier niet op scherp staan. Uit een corner kopte Ter Apel zelfs de 4-3 binnen en het werd dus opeens toch weer spannend. Nikia voorkwam daarna de gelijkmaker met een paar katachtige saves, maar uit opnieuw een corner viel alsnog de 4-4 en weer was het een kopbal die de HOC-defensie te machtig was. Nu was het weer de beurt aan HOC dat fanatiek op zoek ging naar de winnende treffer. In de laatste minuut mocht Jesper nog aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot leek in de kruising te verdwijnen, maar werd nog net op tijd uit het doel gekopt door een verdediger van Ter Apel. Zo bleef het na een mooie en spannende pot voetbal dus bij 4-4 en werden de punten eerlijk verdeeld.