Ga naar de teampagina van

OOK HOC JO11-2 KAN AANSTAAND KAMPIOEN NIET AFSTOPPEN IN ODOORN

OOK HOC JO11-2 KAN AANSTAAND KAMPIOEN NIET AFSTOPPEN IN ODOORN

 

Voor de voetballers van HOC JO11-2 stond er een heuse ‘Engelse week’ op de rol. Woensdagavond 23 mei mochten we aantreden tegen koploper Twedo in Odoorn en zaterdag 26 mei gaan we nog op bezoek bij Ter Apel. In Odoorn bleken de soepel combinerende boys uit het tweelingdorp een maatje te groot, het werd 6-0 voor de blauw-witte gasten.

 

Ook op deze zwoele voorzomeravond waren we compleet en begonnen we vol goede moed aan het duel met Twedo dat nog geen enkel punt had verspeeld dit seizoen. Al snel bleek dat ons middenveld met Daan, Jesper en Jeen alle zeilen bij moest zetten om de aanvalsdrang van Twedo te beteugelen. Ook het defensieve duo Milan en Floris Jan had hun handen vol aan de behendige en watervlugge aanvallers van de lijstaanvoerder. Nikia bleek echter weer een betrouwbare sluitpost, al kon ook zij niet voorkomen dat Twedo na een fraaie aanval de 1-0 liet aantekenen. Even later bolde het HOC-net nog een keer, maar HOC liet het er niet bij zitten en legde zelf ook een paar mooie aanvallen op de mat. Spits Twan had een paar leuke acties in huis en Daan had met zijn linker de aansluitingstreffer op zijn schoen. Helaas zeilde de bal net naast het doel van Twedo. Na goed doorzetten van ons middenveld stond Steijn opeens vrij voor de keeper, maar zijn schot stuitte op de goalie van de blauw-witten. Twedo bleef ook gevaarlijk, kreeg nog twee vrije trappen en wist deze te benutten zodat we met een 4-0 stand gingen rusten.

 

Na de zeer welkome ranja en enige verkoeling onder de koude kraan begonnen we aan de tweede helft. HOC moest vooral verdedigen, maar deed dat met verve en veel inzet. Nikia excelleerde met een paar prachtige parades en hield Twedo lang van het scoren af. Uit een corner kopte Twedo toch fraai de 5-0 binnen, maar die stand bleef lang op het scorebord staan. Voorin was Bram onze eenzame krijger, maar net als altijd werkte hij weer hard en kregen we ook nu weer een paar kansjes op de eretreffer. Die viel echter niet en omdat Twedo vlak voor tijd toch nog een keer wist te scoren werd de eindstand op 6-0 bepaald.