Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 WEERT ZICH KRANIG IN EN TEGEN STERK MUSSELKANAAL

HOC JO11-2 WEERT ZICH KRANIG IN EN TEGEN STERK MUSSELKANAAL

Na de fraaie 6-1 zege in en tegen Gasselternijveen mochten onze boys & girl vier dagen later al weer aan de bak voor de midweekse ontmoeting met de nummer twee van de ranglijst, het op papier sterke Musselkanaal JO11-3. Ondanks de harde wind en het kunstgras (altijd weer even wennen) lieten onze geelhemden zich van hun beste kant zien. In de eerste helft kregen we wat geflatteerd drie goals tegen, maar in de tweede helft waren we zeker gelijkwaardig aan de runner up en hadden we ook wel een goal verdiend. Dat gebeurde echter niet zodat de ruststand ook meteen de eindstand werd: 3-0.

Milan, Nikia en Floris Jan hadden er al 60 minuten schoolvoetbal in Assen op zitten, voor hun was een warming up dus niet echt meer nodig. Om 18.42 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd en mocht HOC aftrappen. Twan had meteen een paar leuke acties in huis en Daan zorgde al snel voor het nodige gevaar in de punt van onze aanval. We kregen een paar goede kansen op de 1-0, maar steeds zat er een voetje van Musselkanaal of een keepershandje tussen. De thuisploeg liet ook prima voetbal zien en sneed een aantal keer gevaarlijk door de verder hechte defensie van de Evenhuisjes. Nikia verrichtte een paar goede reddingen en kwam een keer goed weg na een schot op de lat. Toch kwam Musselkanaal op 1-0 met een geplaatst schot en even later werd het zelfs 2-0. HOC bleef dapper de aanval zoeken en Jesper en Jeen makten weer de nodige meters op het middenveld. Ondanks een fikse schaafwond op zijn knie ging ook Bram er weer vol voor, maar tot aan de rust werd er door de geelhemden niet meer gescoord. Musselkanaal deed dat nog wel een keer met een fraai schot dat hoog in het doel achter Nikia verdween.

In het tweede bedrijf had HOC de zaakjes goed op orde. Steijn stond samen met Milan als een tijger te verdedigen en het middenveld kreeg wat meer grip op de beweeglijke spelers van Musselkanaal. Floris Jan kreeg een mooie kans op de 3-1, maar de alerte keeper van Musselkanaal was net iets eerder bij de bal. Jesper, Jeen en Daan combineerden een paar keer mooi door de defensie van de groenhemden, maar in de afronding ontbrak het net even aan de gewenste precisie. Na een goede actie van Floris Jan en Twan kon Jesper aanleggen voor zijn gevreesde schot, maar dat vloog helaas ook rakelings langs de paal van de Musselkanaler goalie. Ook de thuisploeg wist het net niet meer te vinden en zo eindigde deze leuke en sportieve pot voetbal in 3-0 voor Musselkanaal.