Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

GEELHEMDEN VAN JO11-2 LATEN OOK IN EXLOO PRIMA VELDSPEL ZIEN

Zaterdagochtend 28 april mochten onze toppers weer het veld in voor de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. Plaats van handeling was dit keer Exloo, dus voor Bram was het helemaal een thuiswedstrijd. Het veld lag er strak bij en ook het weer was perfect voor een leuk potje voetbal. HOC speelde prima en liet mooi samenspel zien. De gasten uit Nieuw-Weerdinge gingen echter wat effectiever met hun kansen om en wonnen de pot ietwat geflatteeerd met 5-1 van onze geelhemden.

Omdat NWVV/Titan JO11-1 maar liefst elf spelers in de selectie had, werd er besloten dat beide teams met acht spelers gingen spelen. HOC zette de gasten meteen onder druk en legde een paar mooie aanvallen op de mat. Nadat spits Daan met zijn linker al een keer kansrijk was geweest, leek Jesper met een pegel de 1-0 te maken. De keeper van de bezoekers moest grabbelen en de bal scheen de lijn te hebben gepasseerd. Op het horloge van de scheids verscheen echter niet het het woordje GOAL en dus werd het spel vervolgd met een uittrap. HOC bleef goed voetballen, maar moest ook uitkijken voor de snelle counters van de jongens uit Nieuw-Weerdinge. Het verdedigingstandem Floris Jan en Steijn stond weer zijn mannetje, maar toch kwamen de gasten via de kluts op 1-0. Zelfs onze goalie Nikia kon hier niets tegen doen. HOC ging niet bij de pakken neerzitten en het middenveld met Jeen, Twan en Jesper verzette bergen werk. Bram en Floris Jan kregen voorin mooie kansen op de 1-1, maar hun schoten werden gekeerd door de degelijke goalie van de gasten. Uit het niets kwam het ‘Willem II van de Hondsrug’ op 2-0 en even later schoot een van hun spelers zeer fraai uit zijn slof en stond het zomaar 3-0 voor de Nieuw-Weerdingers. HOC probeerde voor rust nog de meer dan verdiende aansluitingstreffer te maken, maar die viel niet.

In de tweede helft ging HOC meteen op zoek naar de 3-1. Daan en Twan hadden een paar mooie acties in huis, maar in de afronding ontbrak het vaak ook aan een beetje geluk. Ook Floris Jan was dicht bij een goal. De 3-1 kon niet uitblijven en die viel uiteindelijk ook. Uit een afdraaiende corner van Jesper maakte goaltjesdief Daan de 3-1. Dat gaf de HOC-burger weer moed; er was immers nog een kwartier te spelen. Onze geel-zwarten kregen volop kansen op de 3-2, maar de bal wilde er maar niet in. Achterin en op het middenveld liepen Milan, Bram, Jesper en Jeen de nodige gaten dicht zodat het lange tijd 3-1 en een wedstrijd bleef. Een zondagsschot van de bezoekers maakte aan alle spanning echter een eind en via de onderkant van de lat werd het zo 4-1 voor NWVV/Titan. Vlak voor tijd viel ook nog de 5-1 nadat Nikia het eerste schot nog knap had gepareerd. Toch kunnen we weer trots op onszelf zijn, want bij vlagen werd er heel mooi en goed samengespeeld! Nu eerst maar eens even genieten van een extra weekje meivakantie en dan zaterdag 12 mei weer vol goede moed op zoek naar de tweede zege van dit seizoen bij de JO11-2 van Gasselternijveen.