Ga naar de teampagina van HOC 3

Valtherboys 3 – HOC 3

Valtherboys 3 – HOC 3

Het is 15 april. We moeten voetballen tegen Valtherboys. We verzamelen om 09:00 bij het sportpark. We parkeren de auto’s in een rij, zodat we bij vertrek zo kunnen wegrijden. Bij aankomst stapt iedereen uit de auto, de meeste zeggen goedemorgen. Terwijl we wachten op het sportpark, komen er ook spelers van het vierde aan. Het vierde moet thuis spelen. We wensen ze succes.
Er word geconcludeerd dat Arjan Oost erg rode ogen heeft. Arjan meld dat dit niet door de drank komt. Er ontstaan twijfels. Er is een grote groep aanwezig bij het verzamelen. De telling loopt op tot 13. Er blijken ook nog vier rechtstreeks te gaan, dat brengt het totaal op 17 voor vandaag. 
Dan vertrekken we. Jarno Lage wil graag bij Arjan Wolf in de auto zitten. Arjan Wolf geeft goedkeuring, maar Jarno Lage vind het te spannend. Jarno stapt in zijn eigen auto. De auto van Leo Meursing staat voorin in de rij. Leo Meursing rijd dus voorop en brengt het team naar het voetbalveld in Valthe. We arriveren daar om 09:10. We pakken de tassen uit de auto. Gezamenlijk, op de nog vier missende spelers na, lopen we naar de kantine. Hier word koffie besteld. Een enkele drink AA. We gaan zitten aan de tafel het dichtst bij de televisie, zodat we nog een paar nekklachten kunnen oplopen voor de wedstrijd. De televisie wordt aangezet door een speler van Valtherboys, Richard heet hij. Richard zoekt of formule 1 op de televisie is. Het zoeken duurt lang. Toch vind Richard een zender met formule 1. De meesten kijken aandachtig. Verstappen rijd op Vettel in. Dit is het einde van de stilte tijdens het kijken.
Enkele spelers lopen richting de kleedkamer. We zijn inmiddels al compleet. De kleedkamer is niet heel groot, gelukkig zijn we maar met 17 spelers. Tijdens het aankleden komen we tot de conclusie dat er een shirtje te weinig is. Jesper Oosterdijk levert zijn shirt in. Martin Wiggers trekt dit shirt aan. Jostein Kolk draagt een blauw tenue, hij is de keeper. Stefan Hofstee heeft een donkerblauw trainingsjasje aan met een rode streep op de mouw. Stefan Hofstee is de vlagger in de eerste helft.
We lopen het veld op. De tegenstander staat al op het veld. We lopen een paar keer heen en weer. Van René Otter, ook wel Bever genoemd in de volksmond, krijgen we instructies tijdens de warming-up. Bever is de aanvoerder van het team. Iedereen luistert naar Bever, tijdens de warming-up. Na het heen en weer lopen, pakken we de bal erbij. We maken twee groepjes en spelen elkaar de bal in. Ook lopen we soms de bal achterna. Na enkele minuten worden we bijeengeroepen door Leo Meursing. We staan in een cirkel en Leo zegt nog wat. Hierna gaan we in positie staan, zodat we kunnen beginnen aan de wedstrijd. 
De scheidsrechter blaast op zijn fluit, de wedstrijd begint. HOC begint met de aftrap. De spelers van HOC zijn goed warm, de warming-up van Bever was dus goed. Dit is terug te zien in het spel. HOC begint goed. Er komen kansen, maar nog geen doelpunt. Het spel is veelbelovend. De score ook. Na kort voetballen weet Milenco Dol als eerste speler van het veld de bal in het doel te leggen, 0-1. Arjan Wolf, die weer terug is na een blessure en elke week weer wat langer kan meevoetballen, is na lange tijd ook weer opzoek naar een doelpunt. Bij zijn derde poging, scoort Arjan Wolf, 0-2. HOC blijft geconcentreerd. Er wordt erg goed gevoetbalt. Mark de Ridder loopt de hele rechterkant af met zijn geweldige loopvermogen. Links staat Basjan Kooistra, die loopt niet het hele veld af. Toch voetbalt Basjan Kooistra goed mee. Door dit goede voetballen kan Milenco Dol, de uitblinker aan de zijde van HOC, de 0-3 scoren. Erik Eefting, ook wel Sleep genoemd, is ook blij. Sleep zit aan de kant, hij is licht geblesseerd. Leuk dat je er bij bent Sleep! De wedstrijd gaat door. Valtherboys krijgt een corner en de man die eerst nog zo vriendelijk was om formule 1 op de televisie te zetten, was nu zo onvriendelijk om de 1-3 te scoren. Het voetbal was ook gelijk weg. Gelukkig speelt Niels Duursma een goede wedstrijd en kan Valtherboys niet nog een keer gevaarlijk worden. In de eerste helft krijgt Martin Wiggers last van zijn lies. Hij vraagt om een wissel. Henk Eleveld komt voor hem het veld in. Zijn vader, broertje en vriendin staan aan de zijlijn. De vriendin van Henk Eleveld heeft rood haar. Ook Jordi Hoving staat aan de zijlijn te kijken. In de eerste helft scoort HOC nog een keer. Milenco Dol maakt zijn derde doelpunt van de eerste helft. Gelijk na de aftrap fluit de scheidsrechter voor de rust.
We lopen naar de kleedkamer. De scheidsrechter heeft een aparte kleedkamer, deze zit vlakbij het veld. Wij lopen erlangs richting onze kleedkamer. Hier wacht de thee op ons, met suiker. Leo Meursing wil geen thee en haalt twee koffie op. In de rust verteld Leo Meursing de wissels. De rust duurt erg lang. We blijven wachten op de scheidsrechter, maar die komt niet. Uiteindelijk lopen we zelf maar naar het veld. Daar staan de scheidsrechter en de spelers uit Valthe op ons te wachten. De scheidsrechter begint de tweede helft. De spelers van HOC lopen het veld in. Nog voordat Valtherboys gevaarlijk kan worden, staat HOC alweer met 11 man op het veld.
De tweede helft is hetzelfde als de eerste helft. HOC voetbalt sterk. Stefan Hofstee is linksback komen te staan, vlakbij z’n vertrouwde vlaggerpositie. Helaas kreeg Stefan Hofstee weer snel last van zijn schouder. Hij verliet het veld weer snel. Ook in de 2e helft is Milenco Dol scherpt, hij zorgt voor de 1-5. Keeper Jostein Kolk heeft het niet druk, maar veroorzaakt wel een penalty. Zo maakt de spits en tevens captain van Valtherboys er 2-5 van. Er wordt nog een keer gewisseld aan de zijde van HOC. Leo Meursing was bang voor een comeback, dus gaf het team een kwaliteitsimpuls. Martijn Lanting komt in het veld voor Gerjan Eding. Onder deze kwaliteitsimpuls weet HOC nog veel kansen te creëren. Mark de Ridder weet er nog twee te scoren. Mark de Ridder weet de keeper te passeren in een 1op1. Ook scoort Mark de Ridder met een bekeken afstandsschot en schiet de bal over de keeper. Het gevoel dat Mark de Ridder in de bal legt is terug te zien in de afronding, sublieme goal en 2-7. Ook onze rechtsback krijgt nog een scoringskans met een penalty. De Bever staat achter de bal, hij neemt een recht aanloop. Bever stapt even naar links en schiet de bal rechts van de keeper. De bal valt via de keeper het doel in. Het is 2-8. De fans gaan uit hun dak. Ondanks de score kan Henk Eleveld het niet laten om nog een speler van Valtherboys neer te trappen. Dit doet Henk Eleveld nog even op de rand van het 16-metergebied. Er volgt een blessurebehandeling. De scheidsrechter krijgt het sein van de spelers dat hij mag affluiten. Dit doet hij. De wedstrijd eindigt in 2-8.
De spelers lopen het veld af. Henk Eleveld loopt naar zijn vriendin. Meerdere spelers bezoeken de supporters. Hierna gaan we douchen. Gelukkig zijn er al een paar wissels gedoucht, waardoor er iets meer ruimte is in de kleedkamer. Leo Meursing en Arjan Oost zijn ook blij. Arjan Oost heeft nog steeds rode ogen, zou het dan toch niet van de alcohol komen? Het blijft een vraag.
Na het douchen nemen we een gehaktbal in de kantine. Er is keus tussen een bal met of zonder uitjes. De meesten bestellen met uitjes en met mayonaise. De gehaktbal is lekker, de mayonaise niet. Ook worden er biertjes gedronken, Leo Meursing drink cola. Hierna lopen we weer naar de auto. Mark de Ridder en Jasper Pomp nemen de tas met shirtjes mee. Deze is erg zwaar. Ze zetten de tas achter de auto van Leo Meursing. Er wordt niet afgesproken om nog even na te zitten. De meesten gaan dus weer naar huis. Een enkeling gaat nog voetbal kijken bij het eerste.
Het was een leuke zondagmorgen. Hopelijk hebben we volgende week weer plezier en drie punten. Supporters bedankt en Henk Eleveld gefeliciteerd met je vriendin.

HOC 3