Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 - EHS85 JO11

TERECHTE PUNTENDELING NA ZINDERENDE POT TUSSEN HOC EN EHS’85

Zaterdagochtend 21 april stond voor HOC JO11-2 de derde thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie op de rol. Onze geelhemden mochten het dit keer opnemen tegen de JO11-1 van EHS’85 uit Emmen, een fysiek sterke ploeg die een plekje onder ons stond. Beide teams maakten er een mooie pot van en omdat zowel HOC als EHS’85 twee keer wist te scoren eindigde het duel in terechte remise.

Nadat de wedstrijdshirts en -broekjes van EHS’85 na enige vertraging sportpark Harm Kuiper hadden bereikt, kon de wedstrijd om even na tienen beginnen. Het was weer perfect voetbalweer in Odoorn en beide ploegen hadden er dan ook zin in. EHS’85 begon sterk, maar de HOC-defensie met Milan en Bram en goalie Nikia greep een aantal keer adequaat in. Omdat het middenveld met Twan, Jesper en Jeen steeds meer grip kreeg op de tegenstander kwamen er steeds meer kansjes voor HOC. Nadat Daan al een paar keer dicht bij een treffer was geweest, scoorde hij halverwege de eerste helft uit een mooie aanval met zijn linker de 1-0. Even later schoot Floris Jan uit zijn slof en verdubbelde zo de score voor de thuisploeg met een verwoestende uithaal met zijn rechter: 2-0 voor HOC! Achterin hielden Bram en Steijn de boel goed op slot zodat we ook met een 2-0 voorsprong de rust in gingen. 

In de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. Bram sleurde in de spits en de 3-0 hing in de lucht. Twee keer srond de paal echter in de weg en Daan had de beslissing op zijn schoen, maar prikte de bal net langs de voor HOC verkeerde kant van de paal. Uit de tegenaanval maakte EHS’85 er 2-1 van zodat de spanning weer helemaal terug was. Onze HOC-helden bleven hard werken, maar de gasten leken conditioneel net even wat meer over te hebben. Onze boys moesten terug, hielden het doel lange tijd knap schoon en kwamen er nog een paar keer snel en gevaarlijk uit via Jesper, Jeen en Daan. De 3-1 wilde echter maar niet vallen en vlak voor tijd maakte EHS van dichtbij alsnog de gelijkmaker. In de extra tijd werd er niet meer gescoord zodat beide ploegen al met al tevreden konden zijn met een punt. Komende zaterdag spelen we om 10.00 uur in Exloo en dan is de JO11-1 van NWVV/Titan de tegenstander. We gaan er weer voor!