Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

JO11-TEAMS VAN KSC EN HOC SCHOTELEN PUBLIEK EEN PRACHTPOT VOOR

Zaterdagochtend 14 april mochten de geelhemden van HOC JO11-2 op bezoek bij het eerste JO11-team van KSC in Schoonoord. Deze ploeg had uit de eerste vier wedstrijden maar liefst 10 punten gehaald en leek op papier dus een geduchte tegenstander. Op het fraaie jeugdveld van KSC werd het een geweldige wedstrijd waarin de spelers het beste in elkaar naar boven haalden. Na ruim vijftig minuten gepassioneerd voetbal (de scheids genoot blijkbaar ook erg van de wedstrijd en liet wat langer doorspelen) stond er 2-1 voor KSC op het scorebord.

 

Bij HOC was iedereen weer van de partij en omdat ook KSC negen spelers had besloten we beide met een mannetje meer te beginnen. Zo konden we stiekem vast al een beetje wennen aan de nieuwe opzet van volgend voetbaljaar. Al snel bleek dat beide teams niet of nauwelijks voor elkaar onder deden. Jesper had de taak om de sterspeler van KSC af te stoppen en deed dat met verve. Achterin stond het duo Milan en Floris Jan weer zijn mannetje en onze topkeepster Nikia had deze vroege ochtend haar beste vorm mee naar Schoonoord genomen. Ze ranselde de ene na de andere bal uit de bovenhoek en dreef de spitsen van KSC bijkans tot wanhoop. Ook het sterk bezette middenveld met Jeen, Daan, Jesper en Twan marcheerde weer prima en Bram en Steijn liepen voorin ook de longen uit hun lijf. Uit een snelle counter maakte KSC de 1-0 waarna HOC met veel inzet en beleving op zoek ging naar de 1-1. Daan kreeg een paar mooie kansen om te scoren, maar de keeper van KSC bleek ook een hele goeie te zijn. Hij keerde twee schoten van HOC en zag een schuiver net langs de paal gaan. KSC kreeg ook nog een paar kansjes, maar tot de ranja werd er niet meer gescoord.

 

In de tweede helft kwam HOC als een raket uit de startblokken. Bram was weer naar de achterhoede verhuisd en stond daar samen met Milan als een beer te verdedigen. KSC kwam er niet doorheen en voorin stichtten de rappe voorwaartsen van HOC steeds meer gevaar. De gelijkmaker was een kwestie van tijd en het was Floris Jan die namen HOC de trekker overhaalde. Zijn geplaatste schot werd nog een beetje van richting veranderd en hier kon zelfs de goalie van KSC niets tegen doen: 1-1! Daarna golfde het spel op en neer. Nikia toonde weer een paar keer haar keeperskunsten en Daan, Steijn en Jesper waren ook een paar keer dicht bij een doelpunt. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Hun beste speler slalomde behendig door de hechte HOC-defensie en rondde bekwaam af: 2-1 voor KSC. HOC stroopte de mouwen nog een keer op en had zeker de gelijkmaker verdiend. Twan had bijna succes met zijn linker, maar zijn schot smoorde in het woud van KSC-benen. Vlak voor tijd kreeg Daan nog de uitgelezen kans op de 2-2, maar zijn dappere poging met links mistte helaas de juiste richting. De scheids trok nog wat blessuretijd bij, maar ook de allerlaatste aanval van HOC werd niet met een doelpunt beloond zodat KSC de pot die eigenlijk twee winnaars verdiende met 2-1 won. Super gespeeld HOC!