Ga naar de teampagina van HOC JO11-2

HOC JO11-2 KOMT NET TEKORT TEGEN HOOFDMACHT VAN BBC JO-11

Zaterdag 7 april om 10.00 uur speelden we onze tweede thuiswedstrijd van deze voorjaarscompetitie. De boys van Buinen en Buinerveen kwamen op bezoek in Odoorn en al snel werd duidelijk dat we vooral slim en snel moesten voetballen tegen deze flinke jongens. In voetbaltermen: ‘de bal het werk laten doen’. Helaas wilde het deze ochtend steeds net niet lukken om te scoren en omdat de geel-blauwen van BBC wel twee keer het net vonden werd het uiteindelijk 0-2 voor BBC JO11-1.

Was het een week eerder nog kil en mistig in Valthe, nu was het heerlijk voorjaars- en voetbalweer. HOC leek enigszins bevangen door de warmte en begon wat onrustig aan het duel. Beide teams hadden de nodige moeite om de juiste medespelers te vinden al had BBC wel een licht veldoverwicht. De gasten kregen een paar corners, maar onze verdediging stond goed en keepster Nikia liet zich niet zomaar verschalken. HOC moest het aanvankelijk vooral van counters hebben en Jesper en Daan zorgden met schoten van afstand voor het eerste gevaar van de thuisploeg. Bram, Milan en Floris Jan hadden de zaakjes achterin weer goed op orde, maar moesten toch toezien hoe een van de BBC-aanvallers de 0-1 achter doelvrouw Nikia prikte. Het middenveld met Jeen, Jesper en Twan moest vol aan de bak om de spitsen Steijn en Daan goed te kunnen bereiken. Tot de rust golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft kwamen we beter uit de startblokken. HOC kreeg een paar kansjes, maar de keeper van BBC liet zien dat hij zijn vak verstond. Na een snelle uitbraak en een slim passje van Jesper stond Daan oog in oog met de goalie van BBC, maar zijn knappe schot met links werd net zo knap gepareerd door de BBC-goalie. Even later was het aan de andere kant wel raak: met een geplaatste schuiver werd het 0-2 voor de bezoekers. HOC stroopte de mouwen nog een keer op en had zeker een doelpuntje verdiend. Bram werkte hard in de spits en Jesper was via een vrije trap dicht bij de eretreffer voor HOC, maar het mocht helaas niet zo zijn voor onze dapper strijdende geelhemden. Zaterdag 14 april gaan we weer vol goede moed om 9.00 uur op bezoek bij KSC in Schoonoord.