Verslag darttoernooi

Zaterdag 20 januari werd het jaarlijkse darttoernooi gehouden. Er waren 9 banen klaargezet waar 45 personen hun kunsten konden vertonen. Er was zoveel animo dat we zelfs een aantal personen op de wachtlijst hadden staan. Mooi dat het toernooi zo leeft.

Om 17u was de arena geopend en om 18u begonnen we met de eerste ronde. Er werd gespeeld vanaf 301 met dubbel uit, over 2 gewonnen legs. De 2 beste (of gelukkigste) darters van elke poule gingen door naar de 2e ronde. In 6 poules van 3 personen werd gestreden en met enkele verrassingen gingen de 6 winnaars naar de halve finales. Wederom in poules van 3 personen werd op 2 banen strijd geleverd voor een finaleplaats.

Dat deze mannen zeer gewaagd waren aan elkaar bleek wel, want in beide poules eindigden ze met gelijke punten. Een beslissende leg waarin met 3 man vanaf 501 werd gegooid gaf de winnaars Mark de Ridder en Sander Zikken. Deze beide mannen streden in de finale om de felbegeerde bokaal en de eeuwige roem. Uiteindelijk was het Sa nder die de finale won.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde avond waar ook, en vooral, de gezelligheid een belangrijke rol in speelde. Hiervoor hadden we geweldige medewerking van ons barpersoneel, Auktje en Jans, en onze keukenprins Johan. Nogmaals bedankt. Tevens een bedankje voor Rolf Doddema van bakkerij Puur Ambacht voor het aanbieden van de broodjes. We hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij is. Nog even een kleine tip, geef je dan vroegtijdig zelf op (en niet via via) om zeker te zijn van een plaats op de deelnemerslijst.

De dartcommissie, Ake, Andre, Gertjan en Jan Willem