DOE OOK MEE AAN DE 1E ORINGER RUN EN SPAAR DOEKOE-MUNTEN VOOR JE SCHOOL!

Voetballen is leuk, en hardlopen ook! Een aantal enthousiaste Oringers heeft daarom een tijdje terug besloten om de jaarlijkse Schippersrun nieuw leven in te blazen. Zo kwamen ze op het idee van de Oringer Run, een laagdrempelige veldloop voor jong én oud. De eerste editie is op zondag 31 maart en onze voetbalclub HOC uit Odoorn en Exloo draagt ook zijn steentje bij. Wij hebben namelijk het Harm Kuiper sportpark aangeboden als startlocatie!

Een nieuw onderdeel van de Oringer Run is de Doekoe-actie. Dit is een sponsorloop voor kids, gesponsord door Jeroen Schippers, eigenaar van Coop Schippers in Odoorn. Hij wil de jeugd middels deze actie bewust maken van het belang van gezond eten en bewegen. Dit doet hij door de run te ondersteunen met de zogenaamde Doekoe-actie. Het zou natuurlijk tof zijn als er ook zoveel mogelijk jeugdleden van HOC meedoen aan deze sportieve sponsorloop!

Kinderen kunnen zich laten sponsoren door hun ouders, vrienden, opa’s en oma’s, kennissen, enzovoort. Er zijn twee routes: eentje van 1 kilometer voor kids t/m 7 jaar en een van 2 kilometer voor kids t/m 12 jaar. Hoe meer rondjes je loopt, hoe meer kostbare Doekoe-munten je verdient. Deze doekoe-munten kun je later doneren aan de school van jouw voorkeur. Aan het eind van de actie wordt de opbrengst verdeeld. Het geld krijg je dan in de vorm van een tegoed voor nieuwe sport- en spelmaterialen voor school. De Doekoe-actie is een actie van Coop in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Starttijden:           

11.00 uur jeugdloop t/m 7 jaar (1 km)

 11.15 uur jeugdloop t/m 9 jaar (2 km)

 11.30 uur jeugdloop t/m 12 jaar (2 km)

Voorinschrijving:  oringerrun.nl

Inschrijving:  vanaf 10.00 uur op de dag zelf

Inschrijflocatie:  Harm Kuiper sportpark, Hammeersweg 17, Odoorn

Datum:   Zondag 31 maart 2019

Foto's