21 Apr 2019

Naderende kampioenschap

As maandag kan het 1e elftal geschiedenis schrijven door voor het eerst in haar korte bestaan kampioen te worden en te promoveren naar de 3e klasse. Er dient dan wel gewonnen te worden van Amboina uit Assen. De wedstrijd wordt gespeeld in Assen, aanvang 14.00 uur! We hopen dat we aansluitend iets te vieren hebben en willen iedereen die HOC een warm hart toedraagt uitnodigen voor het feest op het Harm Kuipers sportpark te Odoorn! Het feest begint rond 18.00 uur, voor muziek en een hapje en een drankje wordt gezorgd!

19 Apr 2019

As maandag 22 april

        !!! Busvervoer Amboina – VV HOC !!! (kampioenswedstrijd???) 

Aankomende maandag 2e paasdag spelen we uit tegen Amboina. Dit zou maar zo is de kampioenswedstrijd kunnen zijn. Dit is afhankelijk van VV Westerwolde – VV Wedde zaterdagavond.  Wint Westerwolde deze wedstrijd kunnen we maandag nog geen kampioen worden en zal de busrit ook niet door gaan. Wordt dit gelijk of wint Wedde, kunnen we maandag kampioen worden en kunnen we voor het eerst in het bestaan van HOC naar de 3e klasse promoveren.  We willen met zoveel mogelijk supporters in de bus naar Amboina! Voor de sfeer zijn trommels, spandoeken, en eventuele sfeeracties altijd welkom!     Dresscode: Geel-Zwart! 

Omdat het lastig plannen is omdat we afhankelijk zijn van zaterdagavond hebben we één bus voor 85 personen, waar ook de spelers en leiding in zitten. De bus vertrekt daarom ook al om 12.15 vanuit Odoorn.

 

Komen we er op het laatste moment achter dat we veel te weinig plek hebben zullen we proberen een 2e bus te regelen, echter geen garantie dat dit lukt.  Met z’n allen maken we er een fantastische dag van. Voor een versnapering in de bus wordt gezorgd!

Opgeven kan door een bericht te sturen naar: 06-55976025 (Gert-Jan Spijker). Naam + aantal personen + namen. 

Vertrek bus:  Odoorn (voetbalveld): 12:15 uur  Kosten: 5,- PP  (gepast betalen in de bus)  Tot maandag! 

 

13 Apr 2019

Contactclowns Sunny & Coosje in Roemenië

Wat weer een mooie dag!

Vanmorgen na het ontbijt omgekleed en naar een school waar zo'n150 kinderen op Sunny & Coosje zaten te wachten. Het was weer een prachtige show met veel gelach en blijheid! Veel kinderen hadden nog nooit een clown gezien en zelfs veel van hun ouders niet. Het is voor hun niet te betalen om een clown te laten komen. 

s'middags kleding uitgezocht voor de 2 volleybalgroepen in Otelu Rosu (Roemenië). Allemaal kregen ze een setje van voetbalvereniging HOC Odoorn/Exloo en natuurlijk moest er gekeken worden naar de training.

12 Apr 2019

Spelers as zondag

  HOC 1 HOC 2 HOC 3 HOC 4 HOC 5
           
  HOC 1 - Hoogersmilde 1 HOC 2 - Balkbrug 2 HOC 3 - Protos 3 Roswinkel 2 - HOC 4 Weiteveenseboys 3 - HOC 5
1 Marnik Nieborg Martijn Gordt Jostein Kolk Joran Wind Jarno Lage
2 Gert Jan Spijker Jaap Jelsma Laurens Meijeringh Gerard Eefting Henk Nieborg
3 Stan Hiemstra Jasper Pomp Jacco Talens Roel Scholte Jans Spijker
4 Sander Zikken Wouter Lanting Teun van Larsdonk Niels Duursma Remko Beek
5 Robin van der Laan Koen Kinds Martijn Lanting Elmer Schorer Egbert Trip
6 Jan Cremers Jordi Hoving Brian Venema Bart Tempel Martin Heijne
7 Paul Kamphuis Guus Heijnen Gerrit Dekker Rene Otter Marcel van Klinken
8 Gerben Beek Hans de Poel Jesper Oosterdijk Wouter Swan Henri van Klinken
9 Mark van Bergen Sander Zikken Jaap Schutrups Roy ter Veen Age Koudenburg
10 Richard Wiggers Martijn Enting Bas Jan Kooistra Erik Eefting Tjeerd Hiemstra
11 Jelle Siekman Arjan Tewis Jorn Eleveld Mark Drent Dirk van der Hoek
12 Stijn Westera Stefan van der Laan Mart Eleveld Mark de Ridder Bas de Hart
13 Martijn Enting Mark Weerink Mike Helmus    
14 Mike Warmelts Bas Niezing      

06 Apr 2019

Draaiboek en routes eieractie 11 april as

Onderstaand het draaiboek per plaats voor 11 april as.

29 Mar 2019

HOC-jeugdkeepster Nikia van Middendorp gescout door KNVB

Dat keepen ook iets voor meiden is, merken ze bij de keepersscholen in de regio en bij de KNVB ook. Tijdens speciale keepersdagen en talenttrainingen duiken steeds vaker jonge meiden op die die de fijne kneepjes van het keepersvak nog beter onder de knie willen krijgen. Zo krijgt iedere keep(st)er de kans zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

Ook HOC-jeugdkeepster Nikia van Middendorp wil graag beter worden als keeper en ontwikkelt zich dit voetbalseizoen zodanig dat ze onlangs door de KNVB is uitgenodigd voor een aantal keeperstrainingen. Een mooie beloning voor het harde werken van deze goedlachse jongedame uit Odoorn die wekelijks met verve het doel van HOC JO11-1 verdedigt!

Hieronder nog een leuk interview dat de keepersschool Groningen onlangs met haar had:

Sinds wanneer ben je keeper en waarom? “Halverwege vorig seizoen ben ik helemaal gaan keepen. Om te zweven en te duiken.”

Wat doet een goede redding met jou? “Goed gevoel, omdat ik dan goed in vorm ben.”Wat moet een goede keeper allemaal kunnen? “Sterk zijn, goed in duiken, zweven en in de lucht.”

Wat verwacht je van de trainingen en trainers van Keeping the Zero? “Dat jullie me veel en veel beter maken.”

In welk team speel je bij je club? “In JO11-1.”

Fouten maken is goed, ben je het daar mee eens? “Daar ben ik het mee eens, want van fouten leer je.”

Bij welke club zou je ooit willen keepen? “Heel graag bij Ajax, FC Emmen, Nederlands elftal en FC Barcelona, omdat m’n favo keepers daar spelen of het m’n favo clubs zijn.”

Wie is jouw voorbeeld? “Sari van Veenendaal, omdat zij alles heeft wat een keeper nodig heeft. Lang, sterk en behendig.”

Kun je iets zeggen over een moment of redding die je je nog herinnert en waar je trots op bent? “Dat was in de schoolvoetbalfinale. Hij kwam rechts in het midden, ik dook en tikte hem naast.”

​​​

19 Mar 2019

DOE OOK MEE AAN DE 1E ORINGER RUN EN SPAAR DOEKOE-MUNTEN VOOR JE SCHOOL!

Voetballen is leuk, en hardlopen ook! Een aantal enthousiaste Oringers heeft daarom een tijdje terug besloten om de jaarlijkse Schippersrun nieuw leven in te blazen. Zo kwamen ze op het idee van de Oringer Run, een laagdrempelige veldloop voor jong én oud. De eerste editie is op zondag 31 maart en onze voetbalclub HOC uit Odoorn en Exloo draagt ook zijn steentje bij. Wij hebben namelijk het Harm Kuiper sportpark aangeboden als startlocatie!

Een nieuw onderdeel van de Oringer Run is de Doekoe-actie. Dit is een sponsorloop voor kids, gesponsord door Jeroen Schippers, eigenaar van Coop Schippers in Odoorn. Hij wil de jeugd middels deze actie bewust maken van het belang van gezond eten en bewegen. Dit doet hij door de run te ondersteunen met de zogenaamde Doekoe-actie. Het zou natuurlijk tof zijn als er ook zoveel mogelijk jeugdleden van HOC meedoen aan deze sportieve sponsorloop!

Kinderen kunnen zich laten sponsoren door hun ouders, vrienden, opa’s en oma’s, kennissen, enzovoort. Er zijn twee routes: eentje van 1 kilometer voor kids t/m 7 jaar en een van 2 kilometer voor kids t/m 12 jaar. Hoe meer rondjes je loopt, hoe meer kostbare Doekoe-munten je verdient. Deze doekoe-munten kun je later doneren aan de school van jouw voorkeur. Aan het eind van de actie wordt de opbrengst verdeeld. Het geld krijg je dan in de vorm van een tegoed voor nieuwe sport- en spelmaterialen voor school. De Doekoe-actie is een actie van Coop in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Starttijden:           

11.00 uur jeugdloop t/m 7 jaar (1 km)

 11.15 uur jeugdloop t/m 9 jaar (2 km)

 11.30 uur jeugdloop t/m 12 jaar (2 km)

Voorinschrijving:  oringerrun.nl

Inschrijving:  vanaf 10.00 uur op de dag zelf

Inschrijflocatie:  Harm Kuiper sportpark, Hammeersweg 17, Odoorn

Datum:   Zondag 31 maart 2019

12 Mar 2019

Uitslag kaartavond 8 maart

  Voornaam Achternaam Aantal punten
1 Arnold Jorna 4983
2 Erik Beaart 4839
3 Jan Hooiveld 4784
4 Gretha Keller 4773
5 Jur Huizenga 4474
6 Fokje Wit v/d 4371
7 Carla Dijks 3803
8 Jan Idema 3537
9 Ria Hooiveld 0
10 Bert Kuipers 0
11 Jose Helm v/d 0
12 Harmke Kuipers 0
13 Ivar Schorer 0

05 Mar 2019

Uitslag kaartavond 8 februari

   Voornaam Achternaam Aantal punten
1 Arnold Jorna 4983
2 Erik Beaart 4839
3 Jan Hooiveld 4784
4 Gretha Keller 4773
5 Jur Huizenga 4474
6 Fokje   Wit v/d 4371
7 Carla Dijks 3803
8 Jan Idema 3537
9 Ria Hooiveld 0
10 Bert  Kuipers 0
11 Jose Helm v/d 0
12 Harmke Kuipers 0
13 Ivar Schorer 0

03 Feb 2019

Schutrups wandeltocht

Het bestuur wil elke medewerker van de Schutrups wandeltocht bedanken voor zijn/haar inzet. De dag was geslaagd, de snert smaakte fantastisch!

01 Feb 2019

Data acties 2019

- Het jeugd voetbalkamp 2019 is van 14 t/m 16 juni 

- De eieractie is op 11 april

Zet deze data alvast in je agenda  

 

30 Jan 2019

Kantinediensten 2e seizoenshelft

Het vernieuwde/aangevulde schema met kantinediensten voor de 2e seizoenshelft staan op de website onder "roosters". Er moeten nog een paar wedstrijden ingevuld worden, dit zal zo spoedig mogelijk gebeuren. Kijk alvast wanneer u aan de beurt bent, zodat u waar nodig, op tijd kunt ruilen met bijvoorbeeld een teamgenoot of andere ouder. Om onze kantine draaiende te houden hebben we uw hulp af en toe hard nodig. We hopen ook dit seizoen weer op uw inzet te kunnen rekenen.

Alvast bedankt!

De kantinecommissie

24 Jan 2019

Trainer HOC 2019-2020

 vv HOC heeft een nieuwe trainer, in de persoon van Bas Nibbelke.  De huidige oefenmeester van VKW en HOC hebben een contract afgesloten voor het seizoen 2019-2020

10 Jan 2019

TERUGBLIK NAJAARSCOMPETITIE JO13-1

Wiinterstop…naast kerstbomen, kerstballen, oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en gillende keukenmeiden, ook een moment om even terug te blikken op een deel van het afgelopen voetbaljaar, de najaarscompetitie.

In ons geval die van de geel-zwarten van JO13-1. Voor de lezers die nog steeds moeten wennen aan de elftalbenaming, dit is D1.

Ondanks de late schoolvakantie startte de voorbereiding op 20 augustus.  Vanwege de tropische temperaturen gaven de HOC velden een aanblik van een savanne. Oftewel een tropisch graslandschap zonder gras. Gelukkig konden de eerste voetbalmeters gemaakt worden op het Udik terrein in Klijndijk.

Aan de aftrap een compleet nieuw team. Jongens die in het seizoen 2017/2018 speelden in JO13-1, JO13-2 of JO11-1. Met de uitspraak van onze leermeester en voorbeeld Johan Cruijff in het achterhoofd, “wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen”, vooral trainen op samenspelen en met elkaar, voor elkaar willen voetballen. Bij deze leeftijdsgroep staat de aandacht voor het ontwikkelen van het inzicht in voetballen voorop. Want “Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen”. Zoals te raden, ook afkomstig van Johan Cruijff.

Om in trainersjargon te blijven. De bekercompetitie zijn dan de wedstrijden om te zien waar het team staat. Nou, de mannen van JO13-1 stonden prima! In de poule werden de eerste teams van Valthermond (5-0), Musselkanaal (5-1) en Nieuw-Buinen(2-0) verslagen. Met inderdaad goed teamvoetbal, bij vlagen erg mooi combinatievoetbal vanuit een super verdediging. Maar ook de tactische ontwikkeling tijdens en na de wedstrijd was al zichtbaar. In het bekertoernooi kwam dit samen in de wedstrijd van de 1e knock-out ronde tegen DZOH. Na een 3-1 achterstand met matig voetbal in de 1e helft volgde een super 2e helft. Met wilskracht, inzet, beter positie voetbal en tactische aanpassingen werd uiteindelijk een 3-4 overwinning binnen gesleept. Op naar de 2e knock-out ronde in 2019!

Dan de wedstrijden in de competitie, 11 in totaal. Zeven keer winst en 4 keer verlies met 44 doelpunten voor en 11 tegen. Wellicht tegenstrijdig, maar de mooiste partijen waren de verliespartijen. Wedstrijden tegen de beterere elftallen uit onze competitie. Tegen de teams die uiteindelijk alle 4 boven ons eindigden. Wedstrijden die nipt verloren werden; 2-0, 2x 2-1. Ook in de grootste verliespartij tegen de ongeslagen kampioen met 3-0, waren wij absoluut niet kansloos maar meer ‘ongelukkig’. Allemaal wedstrijden waar ‘het erom ging’ en die het meest leerzaam zijn. Uiteindelijk een najaarscompetitie waar wij als trainers/coaches een hele mooie teamontwikkeling hebben zien ontstaan en groeien!

Kortom een team om super trots op te zijn. Op naar de voorjaarscompetitie….

Eric Wessels, Jarno Lage en Erik Rossel

06 Jan 2019

Vv HOC Darttoernooi 2019

Vv HOC darttoernooi op zaterdag 2 maart vanaf 17.00 uur. 

Opgeven kan via darttoernooivvhoc2019@outlook.com. 

VOL =VOL

03 Nov 2018

Uitslag Klaverjassen 2 Nov.

1        Fokje v/d Wit                    5040    punten

2        Gretha Keller                    4838        ,,   

3        Jan Idema                         4559        ,,

29 Aug 2018

Kantinediensten seizoen 2018-2019

Alle kantinediensten voor het aankomende seizoen (voor zover de wedstrijden bekend zijn) staan op de website onder "roosters". Kijk alvast wanneer u aan de beurt bent, zodat u waar nodig, op tijd kunt ruilen met bijvoorbeeld een teamgenoot of andere ouder. Om onze kantine draaiende te houden hebben we uw hulp af en toe hard nodig. We hopen ook dit seizoen weer op uw inzet te kunnen rekenen.

Alvast bedankt!

De kantinecommissie 

21 Jun 2018

Donateurschap

Beste donateurs,

 

onlangs heeft u de factuur ontvangen betreffende de contributie. 

Zoals u wellicht is opgevallen is de rekensom onjuist. 

Contributie 2016-2017 bedraagt € 7,50

Contributie 2017-2018 bedraagt € 15,00.

Totaal € 22,50. 

 

Voor de donateurs welke reeds betaald hebben wordt het verschil teruggestort op uw rekening.

 

met vriendelijke groet,

 

de penningmeester